Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών για το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ(photos+video)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα πάνω από 500 φοιτητές με κατεύθυνση τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το σταθμό Πανόρμου, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδα φοιτητών και στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ένταση ξεκίνησε έξω από τη ΓΑΔΑ, όταν ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων με πέτρες και διαφορά αντικείμενα επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, σπάζοντας τον κλοιό

των κουκουλοφόρων. Μαζί με τη συμβολή της ομάδας «Δράση» έτρεξαν προς την πλευρά τους όπου και τελικά έκαναν 6 προσαγωγές ατόμων.

Παράλληλα, οι φοιτητικές οργανώσεις συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ κοντά στο μετρό Πανόρμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Η Πατησίων παραμένει κλειστή, ενώ και το μετρό είχε ακινητοποιηθεί στη στάση Πανόρμου λόγω των επεισοδίων και οι φοιτητές είχαν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του σταθμού.

Η πορεία των φοιτητών έγινε με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ όταν ειδικός φρουρός που περίμενε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων και τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό προκειμένου, όπως κατέθεσε, να αμυνθεί.

Χαρά Κάνδηλα

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΑΣ: Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕκροτίδεςΓΑΔΑκουκουλοφόροι
Keywords
Τυχαία Θέματα