Η FDL Group φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το ρομποτικό σύστημα Picking «Goods-To-Person» στις αποθήκες της

Μια νέα εποχή τεχνολογίας στα logistics στην Ελλάδα εγκαινιάζει ο όμιλος FDL, ο οποίος σε συνεργασία με την πολυβραβευμένη εταιρία GEEK+, που εξειδικεύεται σε Advanced Robotics & AI Solutions for Logistics, φέρνει πρώτος τα ρομπότ «Geek Plus» στην Ελλάδα

και στις αποθήκες της.

Εδώ και ένα μήνα, 20 μικρά ρομπότ ενσωματώθηκαν σε αποθήκη 8.500 τετραγωνικών μέτρων, έτοιμα να εξυπηρετήσουν με ταχύτητα, ακρίβεια και ευελιξία πάνω από 2.000 κωδικούς. Πρόκειται ουσιαστικά για μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Amazon στις αποθήκες της, με την οποία επιτυγχάνει καλύτερη και ταχύτερη οργάνωση, επιτυγχάνοντας τη διευκόλυνση των εργασιών γύρω από τα logistics.

H Geek Plus (Geek +) αποτελεί τη ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των ρομποτικών λύσεων για logistics. Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυση για τον όμιλο FDL ανέρχεται, σε βάθος χρόνου, στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ αποτελεί το πρώτο από τα τρία επενδυτικά προγράμματα που σκοπεύει να ανακοινώσει μέσα στο 2020, προσφέροντας νέα τεχνολογία και τεχνογνωσία στην Ελλάδα, με λύσης που χαρακτηρίζονται από ευελιξία προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στι ανάγκες των πελατών της.

Ο πρόεδρος της Εταιρίας, Βασίλης Καρακουλάκης δήλωσε: «Σε συνέχεια της δήλωσης αλλά και δέσμευσή μας, ότι θέλουμε -οι πελάτες μας να αισθάνονται τόσο περήφανοι για εμάς, όσο και εμείς για αυτούς- , συνεχίζουμε να ηγούμαστε τον εξελίξεων και ειδικά των τεχνολογικών όπως κάναμε πάντα, να φροντίζουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και να λειτουργούμε proactively. Η νέα εποχή στα Logistics έφτασε και στην Ελλάδα, και είμαστε περήφανοι γιατί αυτό το καταφέραμε πρώτοι εμείς.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλoς Αχιλλέας Μάμαλης δήλωσε: «Το μέλλον έφτασε στην Ελλάδα και είναι τώρα! Όποιος επιθυμεί να περάσει στη νέα εποχή B2C και στο same day delivery, στην FDL θα βρει πλέον τη λύση που θα οδηγήσει στην επιτυχία. Το νέο αυτό σύστημα, μπορεί να εφαρμοστεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στο retail, στο φάρμακο και το καλλυντικό, στα είδη ρουχισμού, τα καταναλωτικά προϊόντα κ.α. Σύντομα θα γίνει και παρουσίαση της νέας τεχνολογίας και στους πελάτες μας, και στα ΜΜΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα