Χαρδαλιάς: Περιοριστικά μέτρα για πολιτιστικές εκδηλώσεις-Κρίσιμη η κατάσταση στην Αθήνα

Πρόσθετα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ μίλησε για την κατάσταση στην Αττική και το ενδεχόμενο επιβολής lockdown.

Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, σημείωσε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr

όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην ειδική πλατφόρμα covid19.gov.gr θα υπάρχει χάρτης ανά δήμο και περιφερειακή ενότητα με χρωματισμένο (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) τον βαθμό επικινδυνότητας από κρούσματα κορονοϊού. Στην ίδια πλατφόρμα, με χρήση του Ταχυδρομικού Κώδικα του τόπου κατοικίας τους, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, ανά τομέα δραστηριότητας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας στην Ελλάδα, ειδικά στην Αττική και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, επαναλαμβάνοντας πως το Λεκανοπέδιο είναι στο «πορτοκαλί».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι όπου εφαρμόστηκαν τοπικά μέτρα, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και υπενθύμισε τη σειρά πρόσθετων μέτρων που ισχύουν από χθες, Δευτέρα, έως και τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και των χώρων εργασίας.

Για τα σχολεία είπε πως σε σύνολο 14.060 πανελλαδικά, μόνο επτά (δύο Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά, δύο Γυμνάσια, ένα Λύκειο) έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα έκλεισαν σε 51 σχολικές μονάδες (3 νηπιαγωγεία, 18 Δημοτικά, 17 Γυμνάσια, 13 Λύκεια).

Αναφερόμενος στα σενάρια για νέο lockdown και τις συζητήσεις για την επόμενη μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως σκοπός είναι να μην πάμε σε νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόσουμε όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί. Ζήτησε δε να μην αναλωνόμαστε σε σενάρια, αλλά να τηρούμε τους κανόνες, για κοινωνική απόσταση, χρήση μάσκας κι εφαρμογή των κανόνων υγιεινής.

Νίκος Χαρδαλιάςκορονοιόςκρούσματα κορονοϊού
Keywords
Τυχαία Θέματα