Ανακούφιση από την επιστολή Σαμαρά

Κατά πάσα πιθανότητα ξεκολλάει το θέμα της έκτης δόσης.Την ενδεκάτη ώρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ανέκρουσε πρύμνα από την πάγια θέση του «δεν υπογραφώ» και απέστειλε επιστολή στους εταίρους μας (Ε.Ε και ΔΝΤ), με την οποία διαβεβαιώνει για την προσήλωσή του στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και στους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Μολονότι ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει, έστω και σε ήπιους τόνους, ότι θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στο Μνημόνιο/Μεσοπρόθεσμο, θεωρείται πολύ πιθανό ότι η επιστολή του, η οποία θα
πρέπει να συνοδευτεί από αντίστοιχες επιστολές από τους κυρίους Παπανδρέου και Καρατζαφέρη, θα ξεκολλήσει το θέμα της έκτης δόσης.

 

Αν και οι πρώτες ανεπίσημες αντιδράσεις από Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βερολίνο ήταν θετικές, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup που συνεδριάζει την επόμενη Τρίτη. Αν όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν, τότε η χώρα μας θα λάβει την υπερπολύτιμη ανάσα ρευστότητας που χρειάζεται λίγες μόλις ημέρες πριν εξαντληθούν και τα τελευταία ευρώ στα ταμεία της.

 

Πάντως, η αλλαγή στάσης του κ. Σαμαρά δεν αποκλείεται να του δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα από τους «σκληροπυρηνικούς» της παράταξής του. Μένει να φανεί σήμερα αν θα καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα