Επιστολή Σαμαρά στους δανειστές

Ο κ.Σαμαράς επαναλαμβάνει προς Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Eurogroup τις θέσεις του, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και στην επιστολή στους ηγέτες του ΕΛΚ. Δεν κάνουν πίσω οι Γερμανοί για τις υπογραφές.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε την Τετάρτη επιστολή στους επικεφαλής της Κομισιόν, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ,
εκφράζοντας τη στήριξή του στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Ωστόσο, στην επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται να αλλάξουν κάποιες πολιτικές προκειμένου να επιτευχθεί γρηγορότερα η έξοδος της χώρας από την ύφεση.

Δεν ήταν σαφές εάν η επιστολή θα ικανοποιήσει την ΕΕ και το ΔΝΤ, που έχουν ζητήσει ενυπόγραφες εγγυήσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα της νέας κυβέρνησης.Η επιστολή του κ.Σαμαρά:
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: "συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές."

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει "εργαλεία" που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Η Μέρκελ ζητά υπογραφές από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση
"Δεν αρκεί η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αλλά χρειάζεται η συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να καταβληθεί η έκτη δόση", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ, δίνοντας ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση για τις υπογραφές.

"Οι προτάσεις της Κομισιόν για ευρωομόλογα δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Η εμπιστοσύνη μπορεί να ανακτηθεί μόνο μέσω αλλαγής της Συνθήκης της ΕΕ", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, όσον αφορά τις τρεις προτάσεις που θα καταθέσει σήμερα η Κομισιόν για την έκδοση ευρωομολόγων.

'Ελπίζω ότι το Ecofin την επόμενη εβδομάδα θα έχει συγκεκριμένα νούμερα για την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών", είπε η κυρία Μέρκελ και συμπλήρωσε: 'Δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στην Ευρώπη όσον αφορά την ανεξαρτησία της ΕΚΤ".

Κουβέλης: "Να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαρά
Keywords
Τυχαία Θέματα