Reuters: Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται για δωροδοκία

Για διαφθορά κατηγορείται ο 69χρονος Δημοκρατικός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών παραπέμπεται για το αδίκημα της δωροδοκίας που σχετίζεται με τις επαφές του με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ανέφεραν την Παρασκευή ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Παράλληλα, το κατηγορητήριο κατονομάζει επίσης και την 56χρονη σύζυγο του γερουσιαστή Ναντίν Μενέντεζ, και έναν

επιφανή εργολάβο ακινήτων του Νιου Τζέρσεϊ, τον Φρεντ Ντάιμπες, που τον κατηγορεί για συμμετοχή στο σχέδιο διαφθοράς.

Ο γερουσιαστής κατηγορείται ότι δέχθηκε δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο ίδιος και η σύζυγός του δέχθηκαν ράβδους χρυσού και μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο των 39 σελίδων ισχυρίζεται ότι από το 2018, ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχτηκαν δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν την εξουσία και την επιρροή του γερουσιαστή με σκοπό τον πλουτισμό και την προστασία των επιχειρηματιών, αλλά και προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Οι δωροδοκίες φέρεται να περιελάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο, αποζημίωση για «χαμηλή ή καθόλου δουλειά», ένα πολυτελές όχημα και «άλλα πράγματα αξίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Οι εισαγγελείς συμπεριέλαβαν φωτογραφίες μετρητών και δύο από τις ράβδους χρυσού που λένε ότι κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Menendez και σε μια θυρίδα ασφαλείας τον Ιούνιο του 2022:

Επίσης κατηγορείται ο Wael Hana, μακροχρόνιος φίλος της κυρίας Μενέντεζ που ίδρυσε επιχείρηση πιστοποίησης κρέατος χαλάλ στο Νιου Τζέρσεϊ κι άλλος ένας επιχειρηματίας.

Εδώ και καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Μπομπ Μενέντεζ βρισκόταν υπό ομοσπονδιακό έλεγχο. Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόθυμος να βοηθήσει τις Αρχές και εμφανιζόταν βέβαιος ότι το θέμα θα «κλείσει με επιτυχία».

Πάντως, μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποί του δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο, όμως η απαγγελία κατηγοριών θεωρείται ότι θα έχει αντίκτυπο σε Ουάσινγκτον και Νιου Τζέρσεϊ.

ReutersΜενέντεζΔιαφθοράκατηγορίες
Keywords
Αναζητήσεις
reuters-o-menentez-kai-i-syzygos-tou-katigorountai-gia-dorodokia.htm
Τυχαία Θέματα
Reuters, Μενέντεζ,Reuters, menentez