Wall Street: Μικρές «αναλαμπές» στο κλείσιμο μιας «κόκκινης» εβδομάδας

Με μικρά κέρδη ξεκινάει τη σημερινή (22/9) συνεδρίαση η Wall Street, που όμως έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, δεδομένου ότι ολοκληρώνει μία εβδομάδα ισχυρών απωλειών.

Αναλυτικά ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 34,035 μονάδες, ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,17% στις 4,337 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται ακόμα υψηλότερα κατά 0,46% στις 13,285 μονάδες.

Η μετοχή της Ford «σκαρφάλωσε» κατά 2% μετά από μια πηγή που επικαλείται το CNBC,

σύμφωνα με την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία έχει καταγράψει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο United Auto Workers που πραγματοποιεί απεργία.

Παρομοίως και οι μετοχές της Stellantis και της General Motors που επηρεάζονται από την απεργία κινούνται υψηλότερα.

Να σημειωθεί ότι η Wall Street συμπληρώνει ένα τριήμερο σερί αρνητικών συνεδριάσεων, μετά τις σκέψεις της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα, από ότι υπολόγιζαν οι επενδυτές.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν απώλειες 2,5% και 3,1% αυτή την εβδομάδα αντίστοιχα, και οδεύουν για την ολοκλήρωση της χειρότερης εβδομαδιαίας απόδοσής τους από το Μάρτιο.

Πρόκειται επίσης για την τρίτη αρνητική εβδομάδα τους στη σειρά. Από την άλλη ο Dow Jones έχει «βυθιστεί» κατά 1,6% αυτή την εβδομάδα.

Ακόμα, μετά την πιθανότητα που έδωσε η Fed για μία επιπλέον αύξηση επιτοκίων πριν την αλλαγή του έτους, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφάλωσαν, με το 10ετές ομόλογο να φτάνει στο 4,498%, την υψηλότερη απόδοση από το 2007 και την απόδοση του διετούς να φτάνει το 5,2% δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

Πέρα από αυτά, τα δημοσιονομικά προβλήματα της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, γεννούν νέες ανησυχίες, καθώς το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να διαγράφει ανοδική πορεία.

Wall StreetμετοχέςδείκτεςεπιτόκιαDow JonesNasdaq
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-mikres-analabes-sto-kleisimo-mias-kokkinis-evdomadas.htm
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Μικρές,Wall Street, mikres