HSBC: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες- «Έπεισαν» τα αποτελέσματα εξαμήνου

Aναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη και τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών από την HSBC, στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου.

H HSBC θεωρεί ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και βελτιώνει τις προβλέψεις και τις συστάσεις της για τις ελληνικές τράπεζες, για τις

οποίος σημειώνει μάλιστα πως εξέπληξαν με την ισχυρή αύξηση των δανείων, την ταχύτερη αναπροσαρμογή των τίτλων στα βιβλία τους και τα ισχυρά έσοδα από προμήθειες κατά το β΄ τρίμηνο.

Οι αναλυτές της τράπεζας προσθέτουν ότι ο θετικός αντίκτυπος των αυξήσεων επιτοκίων στις αποδόσεις των δανείων δεν έχει ακόμη καταγραφεί.

Με αυτό το σκεπτικό, αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προβλέψεις της για τα έσοδα και αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των τραπεζών το 2022, το 2023 και το 2024 κατά 11%, 10% και 11% κατά μέσο όρο, αντίστοιχα.

Η HSBC σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά σε όλες τις τράπεζες με τα κέρδη προ προβλέψεων (PPI) να αυξάνονται κατά 8%-11% σε τριμηνιαία βάση.

Η Alpha Bank είχε την καλύτερη πιστωτική ανάπτυξη και τον καλύτερο έλεγχο του κόστους, αλλά ο ρυθμός αύξησης του βασικού PPI υποχώρησε ελαφρώς κάτω από αυτών των άλλων τραπεζών λόγω των χαμηλότερων προμηθειών.

Ο ρυθμός αύξησης των δανείων ήταν πιο αργός στην Εθνική, αλλά η ισχυρή αύξηση του καθαρού επιτοκιακού εσόδου (NII) και των προμηθειών είχαν ως αποτέλεσμα τα κέρδη προ προβλέψεων να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με τον άλλων τραπεζών.

Η Eurobank ξεχώρισε με τον καλύτερο δείκτη κεφαλαίων CET-1 το β’ τρίμηνο χάρη στα ισχυρά κέρδη συναλλαγών.

Ωστόσο, από άποψη αποτίμησης, η HSBC πιστεύει ότι τα πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα κατά το β’ τρίμηνο εμφάνισε η Τράπεζα Πειραιώς. Η ισχυρή ανάπτυξη των κερδών προ προβλέψεων και η καλή δημιουργία κεφαλαίων καθιστούν εξαιρετικά ελκυστική την αποτίμησή της σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας (P/TBV στις 2,24 φορές).

Η ισχυρή βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων των ελληνικών τραπεζών το α' εξάμηνο του 2022 παρέμεινε υψηλή παρά τους φόβους για ύφεση σε ολόκληρη την ΕΕ. Παρά την ανάκαμψη που έχουν σημειώσει από τον Ιούλιο, οι μετοχές εξακολουθούν να υποχωρούν κατά 25% τους τελευταίους 3 μήνες.

Νέες-τιμές στόχοι και η σύσταση "αγοράς”

Η HSBC δίνει και για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες σύσταση "αγορά”, αυξάνοντας παράλληλα τις τιμές-στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, για την Alpha Bank δίνει τιμή-στόχο τα 1,45 ευρώ, από 1,25 ευρώ προηγουμένως, με το περιθώριο ανόδου για τη μετοχή να διαμορφώνεται στο 48%.

Για τη Eurobank, η τιμή-στόχος τίθεται στα 1,65 ευρώ από 1,45 ευρώ προηγουμένως, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 68%.

Για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο στα 4,55 ευρώ από 4,15 ευρώ πριν, με το περιθώριο ανόδου για τον τίτλο να κινείται στο 34%.

Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή-στόχος ανεβαίνει στα 2,70 ευρώ από 1,95 ευρώ προηγουμένως, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της μετοχής 139%.

HSBCΕθνικήAlpha BankEurobankΤράπεζα Πειραιώς
Keywords
Τυχαία Θέματα