Κάζακς (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν

Η ΕΚΤ αναμένεται να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μάρτινς Κάζακς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Κάζακς μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Λετονίας και τονίζοντας ότι τα επίπεδα του

πληθωρισμού είναι πολύ υψηλά, «η νομισματική πολιτική ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε πιο περιοριστική: Στην αρχή, μειώναμε τα προγράμματα στήριξης και τους τελευταίους μήνες αυξήσαμε επίσης σημαντικά τα επιτόκια και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια με στόχο να μην επιτρέψουμε να παγιωθεί ο πληθωρισμός».

«Θα ήταν πιο οδυνηρό να αφήσουμε τον πληθωρισμό να συνεχίσει την ανοδική του πορεία» ανέφερε ακόμα ο Κάζακς.

Παράλληλα, τόνισε πως «για την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων απαιτούνται σημαντικές πρωτοβουλίες στη δημοσιονομική και την διαρθρωτική μας πολιτική».

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Πέμπτη, η Ισαμπέλ Σνάμπελ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τάχθηκε υπέρ μιας ακόμα μεγάλης αύξησης των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ακόμα και αν αυτό το σενάριο επιτείνει τους κινδύνους για επιστροφή της οικονομίας της Ευρωζώνης σε ύφεση.

ΚΑΖΑΚΣΕΚΤΕΠΙΤΟ΄ΚΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕυρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα