Ρευστοποιήσεις $50 δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων-Σε χαμηλό εβδομάδας το Bitcoin

Συνεχίζουν το σερί… απωλειών Bitcoin και Ethereum, με το κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων να είναι γενικότερα αρνητικό, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται σχετικά με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Το ενδιαφέρον στράφηκε στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve που επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι υποχωρούν οι πληθωριστικές πιέσεις, αν και τα μέλη της παραμένουν διχασμένα όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων υπό τον φόβο της

ύφεσης.

Bitcoin και Ethereum έχουν χάσει το θετικό μομέντουμ που τα είδε προ ημερών να ξεπερνούν έπειτα από καιρό το όριο των 25.000 δολαρίων και 2.000 δολαρίων αντίστοιχα. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς εκτινάσσεται στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω των προσδοκιών για τη συγχώνευση (Merge), η οποία θα μετατοπίσει το blockchain του Ethereum από το proof-of-work στο ταχύτερο, πιο ενεργειακά αποδοτικό πρωτόκολλο proof-of-stake. Παρόλα αυτά, η… φόρα του έχει πλέον ανακοπεί και διαπραγματεύεται κάτω από τα 1.900 δολάρια.

To Βitcoin από την πλευρά του καταγράφει την Πέμπτη χαμηλό εβδομάδας.

Η ευρύτερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει υποχωρήσει οριακά πάνω από το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάριο, χάνοντας μέσα σε μία ημέρα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, οι αναλυτές, παρά τη νέα πτώση στην αγορά, θεωρούν ότι τα γενικότερα οικονομικά στοιχεία βελτιώνονται και αυτό θα αποτυπωθεί εκ νέου και στις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin υποχωρεί 1,10% στα 23.497 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,09% στα 1.857,08 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana υποχωρεί 3,82% στα 41,19 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 2,46% στο 0,541600 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 3,44% στα 8,46 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 3,97% στο 0,080728 δολάριο και το Shiba Inu κατρακυλά 7,76% στο 0,000015 δολάριο.

Bitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα