Deutsche Bank: Παγκόσμιος πρωταθλητής αποδόσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών

12:36 1/9/2023 - Πηγή: Reporter

Την πρωτιά σε παγκόσμια βάση διατηρεί το ελληνικό χρηματιστήριο, ούσα μία από τις κορυφαίες αγορές ανάμεσα στις 38 κατηγορίες assets που επεξεργάζεται η Deutsche Bank.

Ειδικότερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται στην πρώτη θέση βάσει απόδοσης σε δολαριακούς όρους, με «άλμα» 44,2% από τις αρχές του 2023, παρόλο που έκλεισε με πτώση 1,6% τον Αύγουστο. Υψηλότερη απόδοση καταγράφει μόνο το χρηματιστήριο της Μόσχας, με άνοδο 56,8% από τις αρχές του έτους, που εμφανίζεται

«φουσκωμένο» εξαιτίας της συναλλαγματικής διαφοράς.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq της Wall Street ακολουθεί στη δεύτερη θέση με άνοδο 34,9% για το σύνολο του 2023.

Επιπλέον, η εγχώρια αγορά ξεπερνά σημαντικά τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει καταγράψει άνοδο 11,1% από τις αρχές του έτους, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 14,5%, ο FTSE 100 κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα κατά 2,8%, ενώ με θετικό πρόσημο βρίσκονται τόσο ο FTSE MIB όσο και ο IBEX 35.

Για τον Αύγουστο, που παραδοσιακά αποτελεί ένα δύσκολο μήνα για τις αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται στο δεύτερο μισό των αρνητικών αποδόσεων, με το αμερικανικό αργό να βρίσκεται στην πρώτη θέση με άνοδο σχεδόν 2%.

Deutsche Bankελληνικό χρηματιστήριοNasdaqΡωσίαευρωπαϊκές αγορές
Keywords
Τυχαία Θέματα