BofA: Η Fed οδεύει προς επιτόκιο κοντά στο 6%

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να αυξήσει το επιτόκιό της κοντά στο 6%, υποστηρίζει η Bank of America (BofA), καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η «μάχη» με τον πληθωρισμό προβλέπεται μακρά.

Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από το ανώτατο όριο του 5,4% έως τον Σεπτέμβριο, το οποίο εκτιμούν οι traders επί του παρόντος.

Σε

σημείωμά της στις 27 Φεβρουαρίου, η BofA αναφέρει ότι «η συνολική ζήτηση χρειάζεται να αποδυναμωθεί σημαντικά προκειμένου να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο της Fed. Η περαιτέρω ομαλοποίηση της προσφοράς και η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας θα βοηθήσουν, αλλά μόνο σε ένα βαθμό».

«Επιπλέον αυτές οι διαδικασίες παίρνουν περισσότερο από ότι περιμέναμε τόσο εμείς, όσο και οι αγορές», συμπληρώνεται στο σημείωμα.

Η επιθετικότερη στάση της BofA, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, έρχεται μετά τις πρόσφατες προσδοκίες για άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης βάσης τον Ιούνιο, μετά από παρόμοιες κινήσεις τον Μάρτιο και τον Μάιο, για μια μέγιστη προσδοκία επιτοκίου ανάμεσα στο 5,25% και στο 5,5%.

BofAFEDΕΠΙΤΟΚΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΑμερικήΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα