Ήπιες διακυμάνσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Κοντά στα $23.500 το Bitcoin

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν την Τρίτη (28/2) τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, με την τιμή του Βitcoin να κυμαίνεται κοντά στα 23.500 δολάρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται για τον επίμονο πληθωρισμό και τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιο επιθετικά από ό,τι αναμενόταν.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει από τα υψηλά που κατέγραψε πριν από μια εβδομάδα πάνω από τα 25.000

δολάρια, πριν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που παραμένει ισχυρή κάνουν τις αγορές να… χωνέψουν περισσότερο την προοπτική μιας αύξησης επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, έναντι 25.

«Οι αγορές τα τελευταία χρόνια τιμολογούν επιτόκια που θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, λόγω του ποσοστού του πληθωρισμού που επιμένει», δήλωσε ο Brent Xu, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της πλατφόρμας αγοράς ομολόγων Web 3 Umee στο CoinDesk. «Μια πιθανή αύξηση 50 μονάδων βάσης θα μπορούσε επίσης να είναι στο τραπέζι τώρα».

Ωστόσο, ο Xu σημείωσε επίσης ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων δεν έχουν δει «μια τεράστια πτώση για την οποία προειδοποιούσαν οι πιο ανήσυχοι αναλυτές κρυπτογράφησης στο Twitter».

«Υποψιάζομαι ότι δεν έχουμε δει μια μαζική απόσυρση επειδή όσοι ήθελαν να πουλήσουν το έχουν ήδη κάνει», σχολίασε, προσθέτοντας: «Η περσινή αλυσίδα αναταράξεων φαίνεται να έχει ως επί το πλείστον τελειώσει. Αυτό δεν σημαίνει δεν μπορούν να έρθουν και χειρότερα, αλλά το κάτω μέρος για αυτόν τον κύκλο είναι πιθανότατα τώρα, και μάλλον βρισκόμαστε σε μια φάση συσσώρευσης».

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ένας δείκτης μέτρησης της συνολικής απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης σημείωσε χθες πτώση περίπου 0,36%.

Ανησυχία στην αγορά προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase ανάρτησε στο Twitter ότι θα αναστείλει τις συναλλαγές του Binance USD (BUSD) από τις 13 Μαρτίου, επειδή το stablecoin δεν πληροί τα πρότυπα καταχώρισής του, προκαλώντας άλλο ένα πλήγμα στον τομέα των stablecoin.

Παρόλα αυτά, η αισιοδοξία δεν χάνεται. Μιλώντας στο CoinDesk TV, ο Μπρούνο Ράμος ντε Σόουζα, επικεφαλής νέων αγορών στον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης Hashdex, είπε ότι οι αγορές είναι ήδη στη φάση ανάκαμψης. Ο Ντε Σόουζα στάθηκε ιδιαίτερα στο αυξημένο ενδιαφέρον μεταξύ των θεσμικών επενδυτών τους τελευταίους μήνες, επισημαίνοντας ότι αναζητούν τρόπους να μπουν στην αγορά.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Βitcoin έχει υποχωρήσει στα 450 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η υπεροχή του έναντι των altcoins είναι στο 42,3%.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,28% στα 23.454,08 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,14% στα 1.636,29 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 1,15% στα 22,44 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 0,64% στο 0,36382100 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί 1,39% στα 6,50 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 1,29% στο 0,08184082 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 1,30% στο 0,00001244 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήπιες, - Κοντά, 23 500, Bitcoin,ipies, - konta, 23 500, Bitcoin