Ταραντίλης: Προϋπόθεση καινοτομίας η διασύνδεση πανεπιστημίων και επιχειρήσεων

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκε σήμερα (28/2) ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Χρήστος Ταραντίλης, όπου και επισήμανε ότι η «διασύνδεση πανεπιστημίων και επιχειρήσεων αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγή καινοτομίας».

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επισκέψεων εργασίας που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες στα πανεπιστήμια

και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας με θέμα το τρίπτυχο «έρευνα – καινοτομία – επιχειρηματικότητα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθ. Δ. Μπουραντώνης, οι Αντιπρυτάνεις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθ. Β. Βασδέκης, Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης, Καθ. Γ. Λεκάκος, Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών, Καθ. Κ. Δράκος, καθώς και οι πρόεδροι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin με την επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Διευθυντές των Εργαστηρίων των Σχολών του ΟΠΑ, ερευνητικές ομάδες που έχουν υποστηριχθεί από τη δομή ACEin, και συζήτησε μαζί τους για τις πολιτικές υποστήριξης της έρευνας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Όπως τονίζει ανακοίνωση, ο κ. Ταραντίλης ενημέρωσε για το νέο ευνοϊκό πλαίσιο ανάπτυξης της καινοτομίας που έχουν διαμορφώσει οι νέες διατάξεις του Ν. 4864 για τους τεχνοβλαστούς (εταιρείες που αξιοποιούν την έρευνα που παράγεται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα), βάσει των οποίων διευκολύνεται η ίδρυσή και η λειτουργία τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι το ΟΠΑ έχει παράδοση σχεδόν 30 ετών σε θέματα διασύνδεσης του με τις επιχειρήσεις, μέσω:

των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών και Επιστήμης & Τεχνολογίας της Πληροφορίας,του Γραφείου Διασύνδεσης, που λειτουργεί από το 1992 και συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας (παροχή συμβουλευτικής, «Ημέρες καριέρας» κ.ά.),της δομής ACEin που λειτουργεί από το 2015, υποστηρίζοντας την μετάφραση ερευνητικών αποτελεσμάτων και καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, η εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνδυασμό με την ώριμη πλέον δράση των υποστηρικτικών δομών του διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για την αξιοποίηση της έρευνας, διαχέοντας το όφελος στην κοινωνία και τους πολίτες.

ΤαραντίληςΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗκαινοτομία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα