Bloomberg: Οι επενδυτές προσδοκούν μια ξεκάθαρη νίκη Μητσοτάκη

Νέο άρθρο για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg, στο οποίο σχολιάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διέψευσε απλώς τις δημοσκοπήσεις με την «καθαρή» εκλογική νίκη του, αλλά «έσπασε» και τους φραγμούς της απλής αναλογικής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως

σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι επενδυτές αναμένουν μια ξεκάθαρη νίκη για τον 55χρονο Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια δεύτερη ψηφοφορία που αναμένεται στις 25 Ιουνίου, η οποία θα πρέπει να δώσει απόλυτη πλειοψηφία και σαφή εντολή για να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Με αυτόν τον τρόπο, ο Μητσοτάκης νίκησε τον αριστερό αντίπαλό του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή, αλλά ξεπέρασε επίσης την ισχυρή εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Τότε, ο Σύριζα έφερε την Ελλάδα κοντά στο να βγει εκτός ευρώ και ένα χρόνο αργότερα άλλαξε το εκλογικό νόμο για να αποτρέψει κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία να επιτύχουν μια αυτοδυναμία για σχηματισμό κυβέρνησης», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν μιας δεκαετίας ενώ τα ελληνικά ομόλογα έκαναν ράλι, αφού η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 14 μονάδες βάσης στο 3,877%, στο χαμηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο και υπογράμμισε την αποσύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ένα άλλο αδύναμο σημείο κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ της προηγούμενης δεκαετίας.

Η προοπτική να διεκδικήσει ο Μητσοτάκης μια ισχυρή δεύτερη θητεία κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει από τους περισσότερους γείτονές της, τονίζει το Bloomberg, οι οποίοι έχουν δει τις συμμαχίες να κατακερματίζονται κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας με οικονομική κρίση, παγκόσμια πανδημία και την επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ.

εκλογές 2023ΕΛΛΑΔΑBloombergΚυριάκος Μητσοτάκης
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα