Ζωντανά πειράματα στην πλατεία από το ΑΠΘ

Ζωντανά πειράματα στην πλατεία από το ΑΠΘ08.10.2018Παιδεία

Παρουσίαση έργου από το πανεπιστήμιο

Ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους έδωσε για τρίτη χρονιά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τα επιτεύγματά του, τις καινοτομίες του, τα ερευνητικά του προγράμματα και τις δράσεις του.

Αλλη μία φορά η διοργάνωση «ΑΠΘ στην πόλη», σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε μεγάλη επιτυχία. Με περισσότερες από 25 δράσεις από 14 τμήματα, εφτά σχολές

και 300 υποστηρικτές (φοιτητές και εθελοντές), έγινε πόλος έλξης μικρών και μεγάλων.

Το ενδιαφέρον των περισσοτέρων κέντρισε το τελευταίο αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων (φωτό), του πρώτου υπολογιστή κατασκευασμένου από τη διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ, η οποία παρουσιάζει την ιστορία του μηχανισμού καθώς και τα τρία projects της πρώτης ομάδας αεροναυπηγικής στη Θεσσαλονίκη (και συγκεκριμένα: ένα μην επανδρωμένο όχημα, έναν πύραυλο ύψους τριών μέτρων και ένα νανοδορυφόρο), τα οποία παίρνουν μέρος σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

«Το ΑΠΘ είναι δημιουργία. Θέλουμε να ανοίξουμε το πανεπιστήμιο σε όλο τον κόσμο, να γίνουμε ένα διεθνές πανεπιστήμιο με ξένους και Ελληνες φοιτητές και καθηγητές» υπογράμμισε ο πρύτανης του ιδρύματος, Περικλής Μήτκας. Οσοι επισκέφτηκαν την πλατεία Αριστοτέλους χθες, Κυριακή, είχαν επίσης τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε πειράματα χημείας αλλά και σε διαγωνισμό εκτόξευσης πυραύλου κατασκευασμένου από απλά υλικά, όπως μπουκάλι αναψυκτικού, σόδα μαγειρικής και ξίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα