Μήνυμα Καμμένου για ανακήρυξη της ΑΟΖ

Μήνυμα Καμμένου για ανακήρυξη της ΑΟΖ08.10.2018Πρόσωπα

Από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ψαρά» παρακολούθησε το Σάββατο ένα μικρό μέρος των σεναρίων της μεγάλης κλίμακας άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων», που βρίσκεται σε εξέλιξη...

...ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και διεμήνυσε πως η Ελλάδα είναι χώρα σταθερότητας και η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ

είναι θέμα λίγων μηνών.

O κ. Καμμένος, απευθυνόμενος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο, υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή λέγοντας: «Η Ελλάδα αποκτά μια ιδιαίτερη γεωπολιτική δύναμη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Είμαστε η χώρα σταθερότητας, η χώρα-κέντρο, με τις διμερείς συμφωνίες που έχουμε χτίσει με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και βόρεια, με τις χώρες της Βαλκανικής. Αποτελούμε τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Τομέας ευθύνης

Συμπλήρωσε πως «μέσα στους επόμενους μήνες με την έναρξη της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου και την αναγνώριση της ΑΟΖ» θα επεκταθεί ο τομέας ευθύνης του υπουργείου Αμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα προς τα νότια. «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία».

Τον υπουργό Αμυνας συνόδευαν ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. Το σενάριο της άσκησης που παρακολούθησαν περιελάμβανε ανακατάληψη πλοίου και γυμνάσιο αντιμετώπισης αεροπορικής προσβολής από μονάδα επιφανείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα