Πάγωσαν στο ΠΑΣΟΚ με τον Παπαστεργίου

Πάγωσαν στο ΠΑΣΟΚ με τον Παπαστεργίου08.10.2018Πρόσωπα

Με γκρίνιες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πασόκοι της Κεντρικής Μακεδονίας, όταν έβλεπαν το απόγευμα του Σαββάτου τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι του Κινήματος Αλλαγής από την Αθήνα ήθελαν να «κλείσουν» τη διαδικασία ανάδειξης του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενώ πήγαν να συζητήσουν μεταξύ δύο

πρώην υφυπουργών, του Γιάννη Μαγκριώτη και του Αγγελου Τόλκα από την Ημαθία, ο υπεύθυνος του ΚΙΝ.ΑΛ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου πρότεινε για υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Χρήστο Παπαστεργίου, γραμματέα Α΄ Θεσσαλονίκης, δημοτικό σύμβουλο της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη και στο παρελθόν υποψήφιο βουλευτή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερεενώπιον 50 μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ΚΙΝ.ΑΛ. ο κ. Κεγκέρογλου, στη μάχη των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2019 θα πρέπει να ηγηθεί απέναντι στον Απόστολο Τζιτζικώστα ένας άνθρωπος παραταξιακός, με κομματική εμπειρία και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, ο νοσοκομειακός γιατρός Χρήστος Παπαστεργίου συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά αυτά.

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν πολλές. «Δεν διαφωνούμε με το πρόσωπο, αλλά με τον τρόπο που ανακοινώθηκε. Κάποιοι ζητήσαμε μεγαλύτερη διαβούλευση» αναφέρει στη «δημοκρατία» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

Ο Αγγελος Τόλκας, που είχε αποδεχτεί την πρόταση που του έκαναν στη ΔΕΘ οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και θεωρούνταν φαβορί για τη θέση, απέσυρε το ενδιαφέρον του. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαγκριώτης έμαθε τα... μαντάτα στις Σέρρες.
Μιλώντας για την υποψηφιότητά του στη «δημοκρατία», ο Χρήστος Παπαστεργίου αναφέρει: «Στόχος μας είναι να συνδιαμορφώσουμε την αναπτυξιακή και κοινωνική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας συνεργαζόμενοι με όλους όσοι έχουν θεσμικό ρόλο».

Βαγγ. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάγωσαν, ΠΑΣΟΚ, Παπαστεργίου,pagosan, pasok, papastergiou