Υιοθεσίες: Διχάζει ο νόμος - έκτρωμα

Υιοθεσίες: Διχάζει ο νόμος - έκτρωμα 26.04.2018Βουλή

Κόντρες σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗ.ΣΥ., με βουλευτές να δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια!

Αναταραχή στο εσωτερικό όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που επιτρέπει και σε ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, να γίνονται ανάδοχοι παιδιών.

Κατά τη συζήτηση χθες του

νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αναδείχθηκε ο διχασμός στο εσωτερικό κυρίως των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ. Γιώργος Λαζαρίδης είπε ξεκάθαρα πως το κόμμα του διαφωνεί με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, σημειώνοντας «είμαστε θετικοί επί της αρχής του νομοσχεδίου, επιφυλασσόμαστε όμως για τις επιμέρους διατάξεις». Είχε προηγηθεί ωστόσο η τοποθέτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το επίμαχο άρθρο. Την ίδια ώρα φημολογείται πως θετικά διάκειται και ο Κώστας Ζουράρις.

Χωρισμένη στα δύο εμφανίζεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την εισηγήτρια Εύη Χριστοφιλοπουλου να εκφράζει επιφύλαξη εν όψει της συζήτησης στην Ολομέλεια, τονίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα της κατανοεί πως δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση στη ρύθμιση ανάμεσα στα ομόφυλα και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ΔΗ.ΣΥ. έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα. Το πρώτο συμφωνεί και το δεύτερο αποτελείται από 4-5 βουλευτές και εκφράζει έντονο προβληματισμό και ανησυχία για την αναδοχή από ομοφυλοφίλους. Μάλιστα, ένας από τους διαφωνούντες έλεγε χθες σε δημοσιογράφους πως με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια «δεν δίνεις καμία επιλογή στο παιδί».

Κατά τα άλλα, σταθερά αρνητική στάση στο επίμαχο άρθρο κρατά η Ν.Δ., και η εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου τόνισε πως η κοινωνία δεν έχει χωνέψει ένα τέτοιο ζήτημα. Κατά του άρθρου 8 για την αναδοχή είναι και η Χρυσή Αυγή, η Ενωση Κεντρώων και το ΚΚΕ. Καταρχήν θετικά τοποθετήθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας ότι «οι κοινωνίες δεν προχώρησαν όταν ήταν απολύτως ώριμες αλλά όταν ο νομοθέτης κάνει απαραίτητες τομές και τολμηρές παρεμβάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα