«Εξυπνη» πυρηνική τορπίλη, το υπερόπλο του Πούτιν!

«Εξυπνη» πυρηνική τορπίλη, το υπερόπλο του Πούτιν!26.04.2018Ειδήσεις

Μπορεί να προκαλέσει ραδιεενεργό τσουνάμι 100 μέτρων όταν εκραγεί χτυπώντας τον στόχο του

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Τεράστια υπερσύγχρονα αεροπλανοφόρα, «διαστημικά» όπλα με τεχνητή νοημοσύνη, πυρηνοκίνητες τορπίλες και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής έχουν στο οπλοστάσιό τους ΗΠΑ και Ρωσία, οι οποίες ζουν ξανά ημέρες Ψυχρού Πολέμου, καθώς το τελευταίο διάστημα οι δύο χώρες έχουν

παραδεχθεί ότι η σχέση τους βρίσκεται στο ναδίρ. Το γεγονός αυτό αναγκάζει τη Ρωσία να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της και να μειώσει το προβάδισμα που έχουν οι ΗΠΑ στον τομέα αυτόν.

Από την άλλη, ο πρόεδρος Πούτιν δεν παραλείπει να «διαφημίζει» το οπλοστάσιο της χώρας του και τις δυνατότητές του. Χαρακτηριστικό είναι το διάγγελμα που έκανε τον προηγούμενο μήνα, κατά το οποίο ανακοίνωσε ότι η χώρα του έχει αναπτύξει ένα υπερόπλο, το οποίο «παντρεύει» την πυρηνική ενέργεια με την τεχνητή νοημοσύνη!

Σε μεγάλα βάθη

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο, το οποίο θα είναι περίπου άτρωτο, καθώς θα έχει την ικανότητα να ταξιδεύει σε μεγάλα βάθη, αθόρυβα, πολύ ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο σκάφος και να φέρει μεγάλη πυρηνική βόμβα! Το υποβρύχιο drone θα φεύγει από τον Αρκτικό Ωκεανό και θα ταξιδεύει χιλιάδες μίλια -αποφεύγοντας υποθαλάσσια οχυρωματικά έργα ή άλλα εμπόδια- μέχρι να βρει τον στόχο του. Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι η «έξυπνη» πυρηνική τορπίλη του Πούτιν χρησιμοποιεί ραδιενεργά απόβλητα και, αν εκραγεί στο κατάλληλο σημείο, μπορεί να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι 100 μέτρων.

Οι Ρώσοι ωστόσο, εκτός από τις ανακοινώσεις για τα υπερόπλα του μέλλοντος, κάνουν και επίδειξη ισχύος με τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτουν ήδη. Στο πλαίσιο ασκήσεων που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ο Ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού, με 30 πολεμικά πλοία και σκάφη συνοδείας, καθώς και δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τάραξε στην κυριολεξία τα νερά και έστειλε μήνυμα υπεροχής προς όλες τις κατευθύνσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα