Διαγράφονται τόκοι και κεφάλαιο για 40.000 αγρότες

Διαγράφονται τόκοι και κεφάλαιο για 40.000 αγρότες23.09.2018Παρασκήνιο

•Καλός, χρυσός, άγιος ήταν για τους συριζαίους ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αλλά πολύ αναβλητικός και ο Τσίπρας δεν τον.... άντεχε

Χρειάστηκε να πάει στην οδό Αχαρνών ο εκ Λαρίσης ορμώμενος δικηγόρος Βασίλης Κόκκαλης, να δέσει με τον νέο, εκ Λακωνίας ορμώμενο υπουργό Στάθη Αραχωβίτη (φωτό αριστερά) για να λυθεί ένα θέμα που ταλάνιζε 40.000 αγρότες: τα καθυστερούμενα δάνειά τους. Με ειδική νομοθετική

ρύθμιση διαγράφηκαν όλοι οι τόκοι και μέρος από το κεφάλαιό τους. Πώς έγινε αυτό;

•Η κυβέρνηση ακολούθησε τη μέθοδο της Κατερίνας Παπακώστα (φωτό δεξιά): καραμανλική σκέψις! Ο νέος υφυπουργός Γεωργίας, που προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛ., ανέτρεξε στον νόμο που καταρτίστηκε το 2004, επί κυβερνήσεως Καραμανλή και υπουργίας του αείμνηστου Μπασιάκου. Τον νόμο που έμεινε στην ιστορία του αγροτικού κινήματος για τη λέξη «πανωτόκια». Αυτά διέγραψε. Ο νόμος αυτός εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. Αλλά ουδείς το γνώριζε. Ο Κόκκαλης τον έθεσε σε ισχύ και βεβαίως προσέφερε ένα ωραιότατο δώρο στον πρωθυπουργό Τσίπρα για να αρχίσει και πάλι την ψηφοθηρία με τους αγρότες, στους οποίους η εικόνα του είναι μέχρι και σήμερα χείριστη. Τους διέγραψε, λοιπόν, τα πανωτόκια των δανείων και μέρος του κεφαλαίου τους. Βρε τον Αλέξη! Με το επώνυμο «Κόκκαλης» τα πάει γενικώς καλά!

• Μην απορείτε που η κυβέρνηση θα φέρει σε δύο ψηφοφορίες τη συμφωνία για το Σκοπιανό τον Ιανουάριο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε καταρχάς πόσο θα απέχει η μία από την άλλη. Αυτό που καίει τους γείτονες αλλά και τους συμμάχους δεν είναι η κύρωση της διμερούς συμφωνίας Ελλάδος - Σκοπίων αλλά η κύρωση της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Μεταξύ των δύο ψηφοφοριών θα παιχτεί πολύ μεγάλη μπάλα -θα σας ενημερώσω τη στιγμή που πρέπει-, η οποία μπορεί να καταλήξει σε δύο αποτελέσματα! Είτε σε άμεσες εκλογές, όπως επιθυμεί η Ν.Δ., είτε σε εκλογές τον... Οκτώβριο, που είναι ο μύχιος πόθος του Αλέξη Τσίπρα. Θα επανέλθουμε με νεότερα όταν πρέπει.

•Η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛ. πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα για να συναφθεί, αν τελικώς υπάρξει. Σε επίπεδο μεσαίων στελεχών πάντως η συνεργασία έχει γίνει ήδη πράξη. Ο έρως νικά τις αναστολές!

ΥΓ: Η έντονη κακοκαιρία που επικρατούσε στην Ολλανδία συν κάτι ακόμη ήταν ο βασικός λόγος που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ματαίωσε τη μετάβασή του στο Αμστερνταμ με το προεδρικό αεροσκάφος. Για να γλιτώσει το Δημόσιο έξοδα δεν πήγε από την παραμονή και μετά, καιρού μη επιτρέποντος, με την αυθημερόν μετάβαση τιναζόταν στον αέρα όλο το πρόγραμμά του στην Ελλάδα. Γι' αυτό ματαίωσε.

Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα