Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας Τσίπρα – Τρεις αντισυγκεντρώσεις

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει στις 19.30 στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ

μετακόμισε από την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Μοναστηρίου πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις για το σχέδιο αποτροπής επεισοδίων, με αρκετές εναλλαγές.

Στην πόλη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ και 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ, για την αποτροπή επεισοδίων, ενώ προστέθηκαν και δύο αύρες.

Τον αστυνομικό σχεδιασμό συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη με θέμα το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, όπως αναφέρει το voria.gr.

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού οργανώνονται δύο συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου, όπου μάλιστα οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν κίτρινα γιλέκα, ενώ στην Καμάρα, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν, αντικρατική – αντικαταπιλιστική συγκέντρωση.

Συγκεκριμένα, στις 19:00 στον Λευκό Πύργο η «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μπογιές στις αφίσες της ομιλίας του Τσίπρα

Μάλιστα, από νωρίς σήμερα ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Παλαι ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέταξαν μπογιές σε πανό που έχει τοποθετηθεί κοντά στη νότια πύλη της ΔΕΘ και διαφημίζει την ομιλία του πρωθυπουργού.

Κλειστό το ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων

Την ίδια στιγμή, το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, «οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00’».

Keywords
Τυχαία Θέματα