«Ξαναχτύπησε» ο Γιώργος... Φούντας

«Ξαναχτύπησε» ο Γιώργος... Φούντας01.03.2018Πρόσωπα

Απέδωσε στα Μνημόνια την αύξηση της χρήσης χασίς! Πρότεινε μικρές καλλιέργειες για ίδια κατανάλωση

Μέχρι και την οικονομική κρίση και το Μνημόνιο, όπου ο ίδιος μας έβαλε, επικαλέστηκε ο... απίστευτος Γιώργος Παπανδρέου για να δικαιολογήσει την ένθερμη υποστήριξή του στην πλήρη αποποινικοποίηση του χασισιού, λέγοντας

ανερυθρίαστα ότι, επειδή οι Eλληνες περνούν μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής επιβάρυνσης, το έριξαν στη... φούντα.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, όπου προσήλθε στις συναρμόδιες επιτροπές για να τοποθετηθεί επί του σχετικού νομοσχεδίου ως ειδήμων, ο παλαιόθεν γνωστός θιασώτης της αποποινικοποίησης της ινδικής κάνναβης είπε ότι αυξήθηκε η χρήση ουσιών λόγω λιτότητας και επανέλαβε όχι μόνο τα περί φαρμακευτικής χρήσης, αλλά τάχθηκε υπέρ της… γλάστρας στο μπαλκόνι, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει να επιτραπεί και η μικρή καλλιέργεια για ίδια χρήση.

Υποστήριξε, δε, ότι το χασίς είναι λιγότερο επικίνδυνο από το αλκοόλ και το τσιγάρο, και πως η χρήση του είναι ενδεδειγμένη για κάθε ασθένεια, αφού επιδρά θετικά, όπως είπε, σε πλήθος παθήσεων.

Κατά τα λοιπά, το νομοσχέδιο -που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια- υπερψηφίστηκε χθες στις συναρμόδιες επιτροπές από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗ.ΣΥ., ΑΝ.ΕΛ. και Ποτάμι. Το καταψήφισαν η Ν.Δ., η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ την επιφύλαξή της εξέφρασε η Eνωση Κεντρώων.

Η κυβερνητική πρόταση δέχθηκε τα ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση, με τη «γαλάζια» παράταξη να τη χαρακτηρίζει συγκεκαλυμμένη προσπάθεια νομιμοποίησης της ευφορικής χρήσης της κάνναβης. «Γίνεται απολύτως σαφές ότι προωθείται η μαζική και χωρίς ασφάλεια καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα» υποστήριξε μάλιστα ο εισηγητής της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Παρά τη θετική ψήφο, και η ΔΗ.ΣΥ. μίλησε για ένα νομοσχέδιο ανέτοιμο και ημιτελές, ενώ κάθετα αντίθετο εμφανίστηκε το ΚΚΕ, που ζήτησε παράλληλα την απόσυρση του σχεδίου νόμου. «Η κυβέρνηση, πλασάροντας το τρίπτυχο “ανάπτυξη - κέρδη - δουλειές”, το κάνει για να δικαιολογήσει το έγκλημα σε βάρος της νέας γενιάς» υποστήριξε μάλιστα ο Μανώλης Συντυχάκης. Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από την Eνωση Κεντρώων, που μίλησε για πλήθος εκκρεμών ζητημάτων, όπως η απουσία πρόβλεψης για ορισμένο αριθμό αδειών.

«Ανακάλυψε» ευθύνες Καραμανλή και για την υπόθεση Novartis!

Αδιόρθωτος ο Γιώργος Παπανδρέου, που, ενώ «βούλιαξε» τη χώρα και την οδήγησε στην υπαγωγή στα Μνημόνια και στην επιτροπεία, συνεχίζει να έχει εμμονή με τον Κώστα Καραμανλή. Ακόμα και για το σκάνδαλο της Novartis ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μίλησε για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες του Καραμανλή για την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης», ξεχνώντας ότι ο ίδιος ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ, που συνέδεσε το όνομά του όσο κανένα άλλο κόμμα με σκάνδαλα και «μίζες». Οσο για την έρευνα της προανακριτικής, αρκείται να πει μόνο ότι πρέπει «να αποδοθούν ευθύνες, αλλά όχι λάσπη σε πολιτικούς», καθώς «το θέμα είναι να μην κόψουμε το κεφάλι του αντιπάλου, αλλά να σταματήσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Για το Σκοπιανό μίλησε για την εθνική συνεννόηση που υπήρχε επί Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, πρόσθεσε ότι «η σύνθετη ονομασία είναι η “κόκκινη γραμμή”» και ισχυρίστηκε ότι σήμερα «δεν υπάρχει ρεαλιστική λύση χωρίς την αποδοχή του όρου “Μακεδονία”».
Ερωτηθείς για τον πρώην συνεργάτη του και νυν υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, απάντησε: «Είχα συνεργάτες με ευρεία αντίληψη. Είχε καλό και στρατηγικό μυαλό, απλά εγώ δεν τον έκανα υπουργό».

Για το θέμα των επιδομάτων σε πολιτικούς, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «πρέπει να αποφασίσουμε αν θα έχουμε ανεξάρτητους βουλευτές με αξιοπρέπεια ή εξαρτώμενους από συμφέροντα» και κατέληξε: «Στην Αμερική οι περισσότεροι βουλευτές είναι εκατομμυριούχοι και τα χρήματα για την επανεκλογή είναι τεράστια».

Keywords
Τυχαία Θέματα