Αυτοκτόνησε ο πρίγκιπας με την παραμυθένια ζωή

Αυτοκτόνησε ο πρίγκιπας με την παραμυθένια ζωή01.03.2018Ειδήσεις

Ο Κάρλος Γκόντεχαρντ, καταδικασμένος για απάτη, πήδηξε από τον 21ο όροφο του «Intercontinental»

Tέλος σε μια ζωή που ξεκίνησε σαν παραμύθι, αλλά τα τελευταία χρόνια έμοιαζε με κακόγουστο αστείο έδωσε ο 39χρονος πρίγκιπας Κάρλος Πάτρικ Γκόντεχαρντ, πέφτοντας από τον 21ο όροφο του ξενοδοχείου «Intercontinental» στη Φρανκφούρτη, όπου βρισκόταν με άδεια από τη φυλακή. Ο 39χρονος βασιλικός απόγονος εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών, καθώς είχε καταδικαστεί για απάτη.

Πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, ο πρίγκιπας

οδήγησε 300 χιλιόμετρα, από την πόλη Οϊσκίρχεν της Νότιας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, όπου βρισκόταν η φυλακή, μέχρι τη Φρανκφούρτη.

Μια ζωή στα πούπουλα

Ο έκπτωτος γαλαζοαίματος αφέθηκε ελεύθερος με άδεια την περασμένη Παρασκευή για να περάσει το Σαββατοκύριακο εκτός φυλακής, ως «προετοιμασία» για την επικείμενη αποφυλάκισή του τον ερχόμενο Ιούλιο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο τόσο του ατυχήματος όσο και της εγκληματικής ενέργειας.

Μεγαλωμένος στα... πούπουλα -είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλωσε σε πύργο στο Αντερναχ-, ο 39χρονος ήταν γιος του πρίγκιπα και φημισμένου συλλέκτη τέχνης Γκόντεχαρντ του Χοχενζόρλεν.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία, η οποία εξανεμίστηκε όταν, σε ηλικία 28 ετών, ο Κάρλος Πάτρικ Γκόντεχαρντ συνεταιρίστηκε με έναν επιχειρηματία για την ίδρυση της εταιρίας επικοινωνιών Hohenzollern Communications στο Αμβούργο, που στόχο είχε την προώθηση δημοφιλών brands από το εξωτερικό στη Γερμανία.

Η εταιρία έπεσε έξω, ο πρίγκιπας έχασε όλη την περιουσία του και τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν - μαζί με αυτά και τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Το 2011 τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση για τη μη εξόφληση λογαριασμού στον οποίο ήταν εγγυητής και τρία χρόνια αργότερα, το 2014, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με την κατηγορία ότι πωλούσε σε επενδυτές funds που... δεν υπήρχαν!

Keywords
Τυχαία Θέματα