Βράβευση του πρόεδρου του Ιδρύματος «Νιάρχος» από τον Πρ. Παυλόπουλο

Βράβευση του πρόεδρου του Ιδρύματος «Νιάρχος» από τον Πρ. Παυλόπουλο27.03.2018Πρόσωπα

Με τον μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής παρασημοφόρησε χθες, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέα Δρακόπουλο.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τη σημαντικότητα της προσφοράς του ιδρύματος υπό την ηγεσία του κ. Δρακόπουλου. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «το μέγεθος των δωρεών του υπερακοντίζει την παράδοση των

εθνικών ευεργετών, ανοίγει νέους ορίζοντες, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους», θυμίζοντας πώς οι εθνικοί ευεργέτες συνέδεσαν τις δωρεές τους με κρίσιμες στιγμές της πορείας του νεότερου ελληνικού κράτους.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε την παρασημοφόρηση του Ανδρέα Δρακόπουλου «απολύτως δίκαιη διάκριση», τον ευχαρίστησε προσωπικά και τόνισε ότι «με αυτά τα δεδομένα, η χώρα μας μπορεί να κάνει περισσότερα». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την τιμή και απάντησε με μία τη φράση του Τζον Κένεντι: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα