(Ξανα)αρχίζει το ματς!

(Ξανα)αρχίζει το ματς!27.03.2018Ποδόσφαιρο

Οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα με τις εισηγήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και έχουμε σέντρα

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Την μπάλα στη... σέντρα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (κατά πλειοψηφία) από την 26η αγωνιστική τοποθέτησαν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Παράλληλα, στο χθεσινό επεισοδιακό Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα, αφού έλαβαν υπόψη και αποδέχθηκαν τις βασικές αρχές οι οποίες αναφέρονται σε έγγραφα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις-τροποποιήσεις

των οικείων πειθαρχικών κανόνων, με γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Βέβαια ώσπου να αποφασιστούν αυτά υπήρξαν πολλές εντάσεις και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από όσα ειπώθηκαν φαίνεται ότι είχαν... ανοιχτό μέτωπο από τη μάχη της Τούμπας. «Τσουτσέκι, εδώ μέσα που είσαι μαζί με τον μπαμπά σου (σ.σ.: εννοώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της διοργανώτριας Βασίλη Γκαγκάτση) μας κάνεις τον κυριλέ; Στην Τούμπα, όμως, μας απειλούσες και έλεγες ότι θα μας σπάσετε το πούλμαν αν φύγουμε. Πες τα και εδώ, να γραφτούν. Για να μάθουν όλοι τι τσουτσέκι είσαι... Θα σε ξεβρακώσω, ρε, το ακούς; Να το ξέρεις, αν δεν τα παραδεχτείς θα σε ξεβρακώσω εδώ μέσα μπροστά σε όλους. Αντε, λαθρεμποράκι...» ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς, σύμφωνα με όσα άφησε να διαρρεύσουν η «ερυθρόλευκη» πλευρά, ενώ ο Μάκης Γκαγκάτσης, όπως ανέφεραν από το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, είπε: «Ερχομαι. Πάμε, ρε σαπιοκοιλιά, έμπορε! Τα λέω κι εδώ και παντού. Ηρθατε, κάνατε θέατρο με τον προπονητή σας για να πάρετε το παιχνίδι στα χαρτιά, ξεφτίλες. Εχετε καταστρέψει το ποδόσφαιρο». Με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ωστόσο, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Θυμίζουμε ότι η 26η αγωνιστική περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: Σάββατο (31/3): 15.00 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα, 17.15 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ, 19.30 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός. Κυριακή (1/4): 15.00 Πανιώνιος - Ξάνθη, 17.15 Κέρκυρα - Λαμία, Απόλλων Σμύρνης - Λάρισα, 19.30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός. Δευτέρα (2/4): 19.30 Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς. Σημειώνεται ότι ο εξ αναβολής αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, ορίστηκε για τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου. Η 27η αγωνιστική θα διεξαχθεί 14-16/4.

Η βαθμολογία: AEK 54, ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 50, Ατρόμητος 47, Ξάνθη 35, Πανιώνιος 33, Αστέρας 33, Παναθηναϊκός 32, ΠΑΣ Γιάννινα 30, Λεβαδειακός 30, Παναιτωλικός 29, ΑΕΛ 26, Λαμία 24, ΑΟΚ 20, Απόλλων 19, Πλατανιάς 10.

Τρίβει τα χέρια του ο Χιμένεθ, έτοιμοι Αραούχο και Κονέ

Υστερα από ουσιαστικά τρεις ημέρες ξεκούρασης οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν χθες το απόγευμα στις προπονήσεις. Τα νέα για τον Χιμένεθ είναι σημαντικά και ευχάριστα, καθώς είδε τόσο τον Σέρχιο Αραούχο όσο και τον Παναγιώτη Κονέ να προπονούνται κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Απόντες παραμένουν οι εννέα διεθνείς (Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Μπάρκας, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Γιούσης, Μασούντ, Βράνιες, Χουλτ).

Ο Σέρχιο Αραούχο από την Παρασκευή (23/3) είχε ανεβάσει στροφές, αλλά και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας έκανε ατομική προπόνηση, μπήκε ήδη από χθες σε φουλ ρυθμούς δουλειάς.
Κάτι που σημαίνει πως θα τεθούν κανονικά στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο όλα δείχνουν πως θα διεξαχθεί την Κυριακή (1/4) στο ΟΑΚΑ. Επίσης, σημαντικό για τον Ισπανό τεχνικό είναι και το γεγονός πως ο Ούρος Τσόσιτς ανέβασε ρυθμούς και πήρε μέρος σε κομμάτι του κανονικού προγράμματος.

Ο Σέρβος στόπερ είναι στην τελική ευθεία για να μπει και πάλι σε ρυθμούς δουλειάς. Κάτι που σημαίνει πως αμέσως μετά το Πάσχα θα τεθεί στη διάθεση του Χιμένεθ, καθώς θα είναι ετοιμοπόλεμος.
Οσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα και τις ανανεώσεις, οι επαφές συνεχίζονται, αλλά θα μπουν για λίγο στο περιθώριο μέχρι να ολοκληρωθούν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Πέμπτη η απόφαση για ΠΑΟΚ λόγω... Τσίπρα

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η απόφαση για όσα έγιναν στην Τούμπα στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ήταν να βγει χθες) και την είσοδο Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο θα βγει την ερχόμενη Πέμπτη. Αιτία; Οι εργασίες του Συνεδρίου «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης - Πύλη Συνεργασίας» που άρχισαν χθες στη Θεσσαλονίκη και κορυφώνονται την Τετάρτη (28/3) με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace».

Ο... μισός και παραπάνω ΣΥΡΙΖΑ (28 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης αλλά και τοπικοί άρχοντες) θα βρεθεί το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη και ασφαλώς ουδείς θέλει να ρισκάρει να βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ σε μια ενδεχόμενη τιμωρία του «Δικεφάλου του Βορρά», που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Αζερμπαϊτζάν η Καραμπάχ έχει καταθέσει πρόταση αγοράς του Πέδρο Ενρίκε προς τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με την «Dsport.az», εκπρόσωπος της ομάδας «έχει ήδη στείλει επίσημη προσφορά στον ελληνικό σύλλογο». Η μεταγραφή του 27χρονου Βραζιλιάνου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει βάλει ρήτρα 5.000.000 ευρώ και αυτό το ποσό είναι ένα σημαντικό εμπόδιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Ενρίκε δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με το αν θέλει να επιστρέψει ή όχι στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε αποφάσεις σχετικά με τα ματς που θα εκτίσουν οι τιμωρημένοι παίκτες, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για επανέναρξη του πρωταθλήματος από την 26η αγωνιστική. Ετσι, ο Μάτος δεν θα παίξει με την Ξάνθη (28η), ο Μαουρίσιο με τον Πανιώνιο (27η) και ο Πέλκας με Πανιώνιο, Ξάνθη.

Ολοταχώς για υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός

ΠΑΟ για... υποβιβασμό! Δεν «πέρασε» στο χθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας η πρόταση της ΑΕΚ για αλλαγή στη διαδικασία αδειοδοτήσεων και οι «πράσινοι» βαδίζουν ολοταχώς προς τη Φούτμπολ Λιγκ. Αλλωστε, υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα που πρέπει να καλυφθούν έως την Παρασκευή, οπότε εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων στο Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Το καυτό ερώτημα είναι αν ο Γιάννης Αλαφούζος θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσει τα περίπου 3.000.000 ευρώ που απαιτούνται για να αποφύγει την καταστροφή ο Παναθηναϊκός. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Κωνσταντίνου (φωτό) υποστήριξε: «Θα προσφύγουμε στην ΕΠΟ. Θα ζητήσουμε την αλλαγή του κανονισμού και την τροποποίηση της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, αφού η ΕΠΟ αποφασίζει... Ο Παναθηναϊκός πήρε την πλειοψηφία των ομάδων με το μέρος του, αλλά δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό (τα 3/4 των ψήφων) για να πάμε σε αλλαγή της απόφασης».

Σημειώνεται ότι υπέρ της αλλαγής της ποινής υποβιβασμού στις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από την ΕΠΟ ψήφισαν οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος, ενώ κατά της πρότασης ψήφισαν οι Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του οποίου υποστήριξαν ότι θα ήταν άδικο για τον... Ηρακλή. Απείχε ο Λεβαδειακός, ενώ «παρών» ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Παρέμεινε το -3 για τον Ολυμπιακό

«Κόκκινο» άναψε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό, διατηρώντας το -3 για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Για απόφαση-σκάνδαλο έκαναν λόγο οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου, εξαπολύοντας επίθεση στην Αστυνομία, στην ΕΠΟ αλλά και στον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της Ομοσπονδίας Δημήτρη Σκουτέρη, στον οποίο έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη που εξέδωσε απόφαση για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στη 1 τα ξημερώματα! «Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς που βγάζουν αποφάσεις φορώντας πιτζάμες και μέσα στη νύχτα για να ευνοήσουν τους συνεργάτες του Μαξίμου! Χούντα είναι, θα περάσει...» ήταν το καυστικό σχόλιο του διευθυντή Επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες για τα όσα έγιναν με την «Ενωση» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 90.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής δύο αγώνων χωρίς θεατές (σ.σ.: έπαιξε χωρίς κόσμο με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό), καθώς και με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, η διατήρηση της οποίας τους θέτει εκτός... διεκδίκησης του τίτλου. Πλέον στο Λιμάνι περιμένουν την αυριανή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ (πρόεδρος Χ. Καλαματιανός, μέλη Θ. Τζανάκης, Γ. Δημάκης -αρεοπαγίτες- και διαιτητές/δικηγόροι Μ. Τρούλης -προτεινόμενος από τον Ολυμπιακό- και Δ. Στάθης - προτεινόμενος από τον ΠΑΟΚ) για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών (που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, αλλά επεστράφησαν) στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι, από την πλευρά τους, ζητούν επανάληψη του αγώνα. Από κει και πέρα, γαλλικά ΜΜΕ επανέφεραν στο προσκήνιο το όνομα του Μπεν Αρφά, που αποχωρεί το καλοκαίρι από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ

Απόρριψη της αναίρεσης για την εγκληματική

Οριστικά απαλλάσσεται από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απάτης, της εκβίασης και της εγκληματικής οργάνωσης για τα «στημένα» ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε, ουσιαστικά, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, απορρίπτοντας δηλαδή την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελία του δικαστηρίου - και τον Χ. Βουρλιώτη!

Συγκεκριμένα, με βούλευμά του το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου: 1) Απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης. 2) Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. 3) Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2-1).

Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (2057/17) και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 που αφορά την αθλητική δωροδοκία, με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος και συνακόλουθα την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Ο φάκελος θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα κρίνει αν στοιχειοθετούνται και τα δύο τελευταία αδικήματα: για το κακούργημα της δωροδοκίας (βάσει του αθλητικού νόμου) και το πλημμέλημα της συμμορίας.

Keywords
παε παοκ, βαγγέλης μαρινάκης, γνώμονα, ολυμπιακος, ΠΑΟΚ, θεατρο, πανιωνιος, ξανθη, κερκυρα, λαμια, λαρισα, ΑΕΚ, παναθηναικος, aek, αελ, αοκ, νέα, σημαίνει, οακα, πασχα, θεσσαλονικη, τσιπρας, hotel, συριζα, υπουργοι, προσφορες, επο, ηρακλης, ιθύνοντες, ενωση, μμε, μπεν, καλοκαιρι, σεν, μαρινακης, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στημενα, πανο ηρακλη, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, αναπληρωτες, αδεια, αελ, αστυνομια, αυριανη, επο, μμε, οακα, πλαισιο, πυλη, τα νεα, χουντα, aek, αλαφουζος, αοκ, απολλων, ατρομητος, βαγγέλης μαρινάκης, βαθμολογια, γαλλικα, γεγονος, γνώμονα, δευτερα, εγγραφα, ευρω, ειπε, εν μερει, ενρικε, υποθεση, ιθύνοντες, ομιλια, κυπελλο, λεβαδειακος, λογο, μακεδονια, μισος, μπεν, νυχτα, ξενοδοχειο, ξεφτιλες, ονομα, ουσιαστικα, παε παοκ, παε ολυμπιακος, παμε, πεμπτη, ρητρα, σαββατο, σεντρα, σεναριο, σεν, συγκεκριμενα, σουπερ, τιμωρια, τμημα, τριημερο, υφυπουργοι, χερι, χειροτερα, χιμενεθ, αγωνας, ευθεια, εννεα, φακελος, hotel, κομματι, κονε, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, λευκο, μπροστα, ομαδες, οργη, παιχνιδι, σημαίνει, τουμπα, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα