Τσιγάρα: Αύξηση φόρου 2,2% από τις 31 Ιανουαρίου

Τσιγάρα: Αύξηση φόρου 2,2% από τις 31 Ιανουαρίου24.01.2019Οικονομία

Αύξηση περίπου 2,2% θα επέλθει στη φορολόγηση των τσιγάρων από την 31η Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή

Οι φόροι στα τσιγάρα επιβάλλονται στη λιανική και όχι στη χονδρική τιμή.

Και η λιανική αυτή τιμή δεν καθορίζεται ελεύθερα από την αγορά, αλλά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία προσδιορίζει τη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων. Σήμερα η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων είναι τα 204,78 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα).

Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του κ. Πιτσιλή, από τις 31 Ιανουαρίου 2019 η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης θα αυξηθεί στο ποσό των 209,06 ευρώ ανά φορολογική μονάδα, ήτοι σε μία εβδομάδα από σήμερα θα επέλθει αύξηση περίπου 2,2% .

Μετά την εντύπωση που δημιουργήθηκε για αύξηση της λιανικής τιμής των τσιγάρων, κύκλοι της ΑΑΔΕ διευκρίνισαν ότι η μέση σταθμισμένη τιμή, που καθορίστηκε στην απόφαση, χρησιμοποιείται μόνο ως βάση για τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων των τσιγάρων που κατάσχουν οι διωκτικές Αρχές, δηλαδή τα λαθρεμπορεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα