«Στοχευμένη» επίθεση από τον Καμμένο κατά της Ν.Δ.

«Στοχευμένη» επίθεση από τον Καμμένο κατά της Ν.Δ.24.01.2019Πρόσωπα

Ολο και πιο ξεκάθαρη γίνεται η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Πάνος Καμμένος μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση

Εχοντας ως στόχο να απευθυνθεί στο ακροατήριο δεξιά της Ν.Δ. βάζει στο στόχαστρό του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τον ακολούθησε χθες στη Βουλή

στα περί «αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας», ο κ. Καμμένος έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο της Ν.Δ. με ένα οργισμένο tweet.

«Επεσαν τα προσωπεία, η Ν.Δ. θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών συνταγματική και νόμιμη, τώρα ψήφισε κατά της πρότασης αντισυνταγματικότητας των ΑΝ.ΕΛ. Ξεπουλάνε τη Μακεδονία» έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. Θόδωρο Τοσουνίδη, η ένσταση αντισυνταγματικότητας, που ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε, αποτελεί στην πραγματικότητα άρνηση εκ μέρους του «να σταματήσει την παράδοση του όρου “Μακεδονία”».

Οι ΑΝ.ΕΛ. κατηγορούν τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι επιλέγει αναποτελεσματικά μέσα και οδούς προκειμένου να υποκριθεί τον «Μακεδονομάχο» και χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι ««ασέλγησε πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών».

Χαρακτηριστικό δείγμα της επιλογής Καμμένου να «κλέψει» ψηφοφόρους της Ν.Δ. είναι και η επιλογή που είχε λάβει να στηρίξει πρόταση μομφής σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αποφάσιζε τελικά κάτι τέτοιο. Οπως έλεγαν συνεργάτες του, με αυτόν τον τρόπο θα εξέθεταν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας πως η πρότασή του θα ήταν προσχηματική. Το «πισωγύρισμα» Μητσοτάκη δεν του έδωσε ωστόσο τελικά αυτή την ευκαιρία. Την ίδια ώρα, συνεχίζοντας την τακτική των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν αφήνει έξω από την κριτική του τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας στον ΑΝΤ1 πως «υπέκυψε στις πιέσεις της Μέρκελ» την ώρα που ο ίδιος δεν υπέκυψε «στους εκβιασμούς».

Μάλιστα, εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας, οι ΑΝ.ΕΛ. δημιούργησαν ένα καυστικό τηλεοπτικό σποτ, στο οποίο εμφανίζεται η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που σταδιακά αντικαθίσταται από το κεφάλι του Ζόραν Ζάεφ. «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μπορεί να μιλήσει. Θα αφήσουμε τον Ζάεφ να μιλάει εκ μέρους του;» είναι το ερώτημα που τίθεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα