Θράσος: Ο Βούτσης βλέπει αλυτρωτισμό στους... Ελληνες!

Θράσος: Ο Βούτσης βλέπει αλυτρωτισμό στους... Ελληνες!24.01.2019Πρόσωπα

Σε μια δήλωση-σοκ προέβη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που μάλλον κάνει πως δεν καταλαβαίνει...

...προσποιούμενος ότι δεν είδε και ότι δεν ξέρει για τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, χαρακτηρίζοντας το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», το οποίο βροντοφωνάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, «αλυτρωτικό». Επιτέθηκε, μάλιστα, σε Ν.Δ. και ΔΗ.ΣΥ. ότι κρύβονται πίσω από την αχλύ

του συνθήματος, αποκαλώντας όσους θεωρούν καλή τη συμφωνία προδότες. Υπεραμυνόμενος δε τη συμφωνία, υποστήριξε ότι αν δεν ψηφιστεί, θα οδηγηθούμε σε μια πατρίδα «μίζερη, ξενοφοβική, με εκβλαστάνοντες αλυτρωτισμούς».

Ο κ. Βούτσης δεν είναι ο μόνος που, στο όνομα του δήθεν προοδευτισμού, παραδέχθηκε τις όχι και τόσο μύχιες σκέψεις των συριζαίων. Ο απίστευτος Ηλίας Καματερός δήλωσε λίγο πολύ ότι ζηλεύει τους «Μακεδόνες», διότι εκείνος ως Δωδεκανήσιος δεν έχει υπογράψει μια αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία! Την ίδια ώρα, άναυδοι έμειναν όσοι άκουσαν τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, βουλευτή, έστω και τυπικά των ΑΝ.ΕΛ., που ισχυρίστηκε ότι «και να μην υπήρχε η FYROM θα έπρεπε να την εφεύρουμε», καθώς, όπως είπε, «μόνο καλό έχει να προσφέρει στη χώρα».

Στον αντίποδα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν με μένος στην κυβέρνηση, με τον «γαλάζιο» αντιπρόεδρο Aδωνι Γεωργιάδη να στρέφεται κατά του Μάρκου Μπόλαρη και της Ελενας Κουντουρά, κατηγορώντας τους ότι προδίδουν τη Μακεδονία για την καρέκλα και φωνάζοντάς τους «ντροπή σας». «Θα αναφέρουν τον Ζάεφ ως πρωθυπουργό των Μακεδόνων και θα μπορεί να λέγεται αυτός Μακεδόνας και όχι εγώ που κατάγομαι από το Αμύνταιο της Φλώρινας;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία έχει παραβιαστεί κατά τρόπο πρωτόγνωρο, αλλά και ότι θα οξύνει τις διμερείς σχέσεις, καθώς θα υπάρξουν προκλήσεις από τα Σκόπια.
«Καταψηφίζουμε τη συμφωνία απόλυτα, κατηγορηματικά, εμφατικά» τόνισε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος της ΔΗ.ΣΥ.

Οσο για τον ανεξάρτητο πλέον Γιώργο Αμυρά, αφού διαμήνυσε ότι καταψηφίζει, υποστήριξε ότι δεν διέλυσε εκείνος το Ποτάμι. «Ημουν ο έβδομος από τους οκτώ βουλευτές που αποχώρησαν» είπε, προσθέτοντας πως κάθε φορά που πήγαινε στη Σεβαστουπόλεως έβρισκε διαφορετικές... κλειδαριές.

Keywords
Τυχαία Θέματα