Τρίτο τετ α τετ του Κυριάκου με τον Πάιατ

Τρίτο τετ α τετ του Κυριάκου με τον Πάιατ29.03.2018Πρόσωπα

Την τρίτη κατά σειρά συνάντηση είχαν μέσα σε διάστημα δύο μηνών ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση των δύο έγινε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, χθες το πρωί, και διήρκεσε μία ώρα, ενώ η πρωτοβουλία και αυτού του τετ α τετ ανήκει στον κ. Πάιατ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στον Αμερικανό πρέσβη την ανάγκη

η Τουρκία να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, στο φόντο τόσο της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που προκαλεί η επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν, όσο και των εξελίξεων στη διαπραγμάτευση Αθήνας και Σκοπίων για την επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Στο Μοσχάτο είναι έντονη η ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή μας, ιδίως μετά τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας στον απόηχο της Συνόδου της Βάρνας. Στο πλαίσιο αυτό, τα αρμόδια στελέχη του κόμματος αναπτύσσουν έντονη κινητικότητα σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος μεταβαίνει στις ΗΠΑ καλεσμένος του Χάρβαρντ, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας έχει μεταβεί στο Ισραήλ και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χτες το απόγευμα στα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. της Θεσσαλονίκης, σημείωσε με νόημα, στο φόντο των διεργασιών που προκαλούν οι εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, ότι «βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου πολλοί θα επιδιώξουν να αναπαραγάγουν διχασμούς που ανήκουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την έντονη συναισθηματική και πολιτική σχέση μας με τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρίτο, Κυριάκου, Πάιατ,trito, kyriakou, paiat