Τρίτο και φαρμακερό κατά Πολάκη

Τρίτο και φαρμακερό κατά Πολάκη26.02.2019Παρασκήνιο

Δημοσίευμα τον χαρακτηρίζει «αρκουδιάρη και αρκούδα μαζί σε ένα σώμα»!

Σε νέα επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προχώρησε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία, ως γνωστόν, απηχεί τις θέσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό είναι το τρίτο και φαρμακερό χτύπημα κατά του κ. Πολάκη, μια και το κείμενο που δημοσιεύτηκε είναι άκρως ειρωνικό, με προσβλητικούς

χαρακτηρισμούς, αφού ο υπουργός αποκαλείται «αρκουδιάρης και αρκούδα μαζί σε ένα σώμα»!

Το άρθρο υπογράφει ο Δημήτρης Νανούρης, που αναφέρει πως «η διάκριση των εξουσιών στενεύει» τον «ψηλέα και ανοικονόμητο» Κρητικό, που «άστοργη μοίρα» έβαλε στη θέση αυτή, ενώ «εκείνος επιμένει να παριστάνει τον εισαγγελέα». Ο αρθρογράφος συνεχίζει ψέγοντας τον υπουργό, επειδή «εκλιπαρεί τους συντρόφους του να βάλουν πέντ’ έξι στη φυλακή, μπας και διασωθεί το κόμμα στην κάλπη», όπως σημειώνει, ενώ καταγγέλλει τη συνέντευξη στην ΕΡΤ, αλλά και τη μαγνητοφώνηση του Γιάννη Στουρνάρα. Εντύπωση προκαλεί και η επίθεση κατά της... ορθογραφίας και του συντακτικού του κ. Πολάκη, αφού, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο ίδιος «συνειδητά ασελγεί στις λέξεις» και «θεωρεί την αγραμματοσύνη μαγκιά».

Να σημειωθεί ότι η φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση εφημερίδα έχει ανοίξει πόλεμο κατά του κ. Πολάκη μετά την αποκάλυψη για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank αρχικά με άρθρο στο οποίο τον χαρακτήριζε «σαχλαμαρόμαγκα» και στη συνέχεια με ακόμη ένα άρθρο, στο οποίο αναφερόταν ότι ο κ. Πολάκης «έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό». Επίθεση κατά του κ. Πολάκη εξαπέλυσε, μάλιστα, ακόμη και η «Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο σκηνικό είχε στηθεί από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο και λίγο πριν από το «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝ.ΕΛ., με την «Εφημερίδα των Συντακτών» να επιτίθεται ανοιχτά στον Πάνο Καμμένο. Ορισμένοι λένε ήδη ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης μπορεί να έχουν την ίδια μοίρα. Ο ίδιος, πάντως, ο πρώην υπ. Εθνικής Αμυνας υπεραμύνθηκε του Παύλου Πολάκη, αποκαλώντας τον «γνήσιο» και καταγγέλλοντας ότι «οι γέροντες του Μαξίμου», δηλαδή οι Αλέκος Φλαμπουράρης και Θανάσης Καρτερός, πάνε να τον «φάνε», όπως «έφαγαν και τον ίδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα