Επταετής κάθειρξη στον Μαρτίνη για το «πάρτι» στο «Ντυνάν»

Επταετής κάθειρξη στον Μαρτίνη για το «πάρτι» στο «Ντυνάν»26.02.2019Πρόσωπα

Ελεύθερος μέχρι την έφεση για την υπόθεση με τα «κερασμένα» νοσήλια

«Καμπάνα» επταετούς κάθειρξης έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη (φωτό) για τα… κερασμένα νοσήλια εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι χάριζε απλόχερα σε επώνυμους ασθενείς την περίοδο 2007-2010.

Η αυλαία της δίκης έπεσε χθες με την καταδίκη του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απιστίας κατ΄ εξακολούθηση και οι δικαστές υιοθέτησαν

την εισαγγελική πρόταση χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «δεν προστάτευσε την περιουσία του ιδρύματος, προκαλώντας ζημία ύψους περίπου 2.650.000 ευρώ». Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο που βρισκόταν στο «τιμόνι» του νοσοκομείου εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε επωνύμους και χωρίς οικονομικά προβλήματα σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Στη λίστα των… ευεργετημένων περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα του πολιτικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, που νοσηλεύτηκαν χωρίς να πληρώσουν μία, καθώς εκτός από τη γενναία έκπτωση που τους έκανε ο τότε πρόεδρος του νοσοκομείου, οι υπόλοιπες δαπάνες καλύφτηκαν από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Παρά την καταδίκη του, πάντως, ο 75χρονος κατηγορούμενος δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, τουλάχιστον μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καθώς η έδρα χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη, Θεόδωρος Μαντάς, στηλίτευσε το γεγονός ότι «κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο “Ερρίκος Ντυνάν”, δεν κλητεύθηκε είτε στο δικαστήριο είτε στον ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του».

«Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση», πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα