Τουρκική προπαγάνδα για τη «μάχη της τσιπούρας»

Τουρκική προπαγάνδα για τη «μάχη της τσιπούρας»23.08.2018Παρασκήνιο

Κάνοντας το άσπρο μαύρο, οι Τούρκοι επιχειρούν για ακόμα μία φορά να δημιουργήσουν στρεβλή εικόνα στο Αιγαίο και να προωθήσουν τις αξιώσεις τους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», η οποία παρουσιάζει δήθεν Ελληνες λιμενικούς να πυροβολούν Τούρκους ψαράδες, ενώ έχει συμβεί

το ακριβώς αντίθετο (Τούρκοι πυροβόλησαν κατά Ελλήνων ψαράδων) τις προηγούμενες ημέρες, ανοιχτά της Λέρου και της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με τη «μονταζιέρα» της Αγκυρας, Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι, ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού και οι λιμενικοί σήκωσαν τα όπλα και πυροβόλησαν σπάζοντας παράθυρα του αλιευτικού.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα, φαίνεται σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού να προσεγγίζει το τουρκικό ψαράδικο και ο καπετάνιος του να φωνάζει «δεν υπάρχει πρόβλημα», αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι πυροβολούν οι Ελληνες λιμενικοί. Λίγο πιο μετά, στο ίδιο βίντεο, φαίνονται σπασμένα παράθυρα και μέλος του πληρώματος δείχνει μια πλαστική σφαίρα, αλλά πιθανότατα πρόκειται για προβοκάτσια.

Με τον τρόπο αυτόν η Τουρκία επιδιώκει να αμφισβητήσει τα εθνικά χωρικά ύδατα, αφού τις περισσότερες φορές οι Τούρκοι ψαράδες τα παραβιάζουν και η ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας σπεύδει να τους υπερασπιστεί, εμπλεκόμενη σε «ναυμαχίες» με τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα