Τουρκία: 1 δισ. ευρώ (!) από τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών

Τουρκία: 1 δισ. ευρώ (!) από τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών23.08.2018Παράξενα

Πάνω από 100.000 άνδρες (κυρίως Αραβες) συρρέουν κάθε χρόνο με σκοπό τη θεραπεία της φαλάκρας

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Ενώ μαίνεται η σφοδρή -για την οικονομία της Τουρκίας- σύγκρουση ανάμεσα σε Αγκυρα και Ουάσιγκτον με αφορμή την κράτηση του πάστορα Αντριου Μπράνσον στις τουρκικές φυλακές, φαίνεται ότι ένας συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος προσφέρει βαθιές ανάσες στα ταμεία της γειτονικής χώρας.

Το θέμα

ανέδειξε χθες η «Liberation», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα, και παρά τις πιέσεις που ασκούν οι Αμερικανοί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «χάρη σε προνομιακές παροχές, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών αποφέρουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην τουρκική οικονομία»! «Διακρίνονται από την ομιλία τους: Ιρακινοί, Σαουδάραβες, Μαροκινοί και άλλοι Αραβες. Είναι μεταξύ 35 και 55 ετών. Τις περισσότερες φορές τους βλέπουμε να κάθονται ή να περπατούν στους δρόμους, με τη σύζυγο και τα παιδιά τους.

Επειδή συχνά έρχονται με την οικογένειά τους για να παρατείνουν, με μια τουριστική διαμονή, τον κύριο σκοπό του ταξιδιού τους: την καταπολέμηση της φαλάκρας. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών προσελκύουν περισσότερους από 100.000 άνδρες κάθε χρόνο -οι περισσότεροι από αραβικές χώρες- στην Κωνσταντινούπολη» σημείωνε χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2016 τουλάχιστον 30.000 Σαουδάραβες επισκέφθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό την Κωνσταντινούπολη! Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ιστοσελίδες τους, που είναι γραμμένες -και- στα αραβικά, οι 400 κλινικές στην Πόλη που ειδικεύονται στην εμφύτευση τρίχας ανταγωνίζονται στην προώθηση των ιατρικών υπηρεσιών τους - αλλά και στην προσφορά επιπλέον υποστήριξης στους πελάτες από τη Μέση Ανατολή, τη μετεγχειρητική ασφάλιση και τις εγγυήσεις που παρέχουν.
Υπογραμμίζουν δε τη μακρά εμπειρία τους, τα καλά αποτελέσματα που επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες και τις μαρτυρίες όσων «τους εμπιστεύτηκαν».

Οσο για τα «πακέτα προσφορών»; Συνήθως κοστίζουν από 1.000 έως 2.500 ευρώ, έχουν διάρκεια από τρεις έως πέντε ημέρες και κάποιες φορές στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η διαμονή σε ξενοδοχείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα