Η Αχτσιόγλου άνοιξε τον «κουμπαρά» των παροχών!

Η Αχτσιόγλου άνοιξε τον «κουμπαρά» των παροχών!23.08.2018Πρόσωπα

Δήλωσε αισιόδοξη για μη περικοπή των συντάξεων και προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών

Ανοιξε τον... κουμπαρά με τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (φωτό) με τις χθεσινές δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στην ΕΡΤ3!

Η κυρία Αχτσιόγλου όχι μόνο εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αποφυγή της περικοπής στις συντάξεις από το 2019,

αλλά και προανήγγειλε «μείγμα φοροελαφρύνσεων, κοινωνικών παροχών και μειώσεων ασφαλιστικών εισφορών», το οποίο -όπως είπε- θα εξειδικεύσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος άνω των 750.000.000 ευρώ, που μπορεί να αξιοποιηθεί για τους παραπάνω σκοπούς και φιλοδοξεί να πείσει επ' αυτού τα κλιμάκια των δανειστών κατά τον πρώτο μεταμνημονιακό έλεγχο, που θα αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο ούτε διαρθρωτικά ούτε δημοσιονομικά» υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, απαντώντας στο καίριο ερώτημα αν εφαρμοστεί ή όχι η ήδη ψηφισμένη μείωση στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019. «Η συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και υπεραποδίδουμε στους δημοσιονομικούς στόχους.

Αποδεικνύουμε ότι ισχύουν και τα δύο επιχειρήματά μας, καθώς και το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι ισχυρό και υπεραποδίδουμε στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ... Θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί η πολιτική στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγουμε τις περαιτέρω επιβαρύνσεις των συνταξιούχων, και πιστεύω ότι το κλίμα αλλάζει και στο Βερολίνο» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε: «Υπάρχει χώρος άνω των 750.000.000 ευρώ, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως ένα μείγμα φοροελαφρύνσεων, κοινωνικών παροχών και μειώσεων των εισφορών. Οι ανακοινώσεις και η περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων αυτών θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ».
Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου, ο μεταμνημονιακός έλεγχος των δανειστών «θα αφορά μόνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ενώ τα μέσα επίτευξης αφήνονται στην πολιτική ελευθερία της κυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επέλθουν μεγάλες ανατροπές στις μεταρρυθμίσεις». «Τα κλιμάκια θα κάνουν συστάσεις, αλλά οι συστάσεις δεν έχουν χαρακτήρα δεσμευτικότητας και υποχρεωτικότητας» επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα