«Τόνωση ηθικού» από τον αρχηγό ΓΕΣ Στεφανή με την επίσκεψή του στις μονάδες των ακριτών

«Τόνωση ηθικού» από τον αρχηγό ΓΕΣ Στεφανή με την επίσκεψή του στις μονάδες των ακριτών06.03.2018Πρόσωπα

Επίσκεψη στις μονάδες του Εβρου και ιδίως στην Ταξιαρχία «Ρίμινι», στελέχη της οποίας αποτελούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στις Καστανιές, πραγματοποίησε χθες ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Από τα ξημερώματα ο κ. Στεφανής βρέθηκε κοντά στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της 16ης Μεραρχίας και συναντήθηκε με τους γονείς των δύο στελεχών του

Στρατού, οι οποίοι ετοιμάζονταν να περάσουν τα σύνορα και να παραστούν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, όπου εξεταζόταν από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα της αποφυλάκισής τους. Ο αρχηγός ΓΕΣ μετέβη σε μονάδες από την Ορεστιάδα, την 3η Ταξιαρχία «Ρίμινι», στην οποία υπηρετούν οι δυο Ελληνες στρατιωτικοί, και έφτασε έως την Αλεξανδρούπολη.

Βασικός σκοπός της επίσκεψής του ήταν να κατευναστεί το κλίμα αναστάτωσης και ανησυχίας που υπάρχει στους κόλπους του στρατεύματος (ειδικά στις μονάδες των συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας) μετά τη σύλληψη του ανθυπολοχαγού και του λοχία, καθώς σε περιόδους έντασης το κλίμα αντεκδίκησης είναι έντονο.

Ο αρχηγός ΓΕΣ επιχείρησε να καθησυχάσει τα στελέχη λέγοντάς τους ότι η έκβαση της υπόθεσης των δύο συναδέλφων τους θα είναι θετική και θέλησε να τους τονώσει το ηθικό, επισημαίνοντάς τους παράλληλα ότι θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή «τις πονηρές» αυτές ημέρες στα καθήκοντά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα