Το βροντερό μήνυμα των απλών πολιτών για το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Το βροντερό μήνυμα των απλών πολιτών για το ξεπούλημα της Μακεδονίας21.01.2019Πρόσωπα

Ο Φώτης Γραβάνης δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να μην κάνει το ταξίδι από τον τόπο διαμονής του, τη Λάρισα, μέχρι την Αθήνα

Δεν τον ενδιέφεραν ούτε η διάρκεια της διαδρομής ούτε η κούραση, γιατί αυτό που ήθελε περισσότερο από όλα ήταν να ενώσει τη φωνή του με όλα τα υπόλοιπα άτομα κάθε ηλικίας που θα βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά της Συμφωνίας

των Πρεσπών. «Ολος ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται από το μηδέν ένα καινούργιο έθνος με καινούργια γλώσσα η οποία δεν υπήρχε ποτέ».

Η Σοφία μπορεί να μην ήρθε από μακριά, αφού μένει στην Αθήνα, ωστόσο μέσα σε λίγες λέξεις αποτύπωσε τις σκέψεις της, τις οποίες σίγουρα μοιράζονταν χιλιάδες άτομα που βρέθηκαν χθες στο συλλαλητήριο. «Hρθα εδώ για τη Μακεδονία. Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που γίνεται. Η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική». Παράλληλα δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη της και σε εκείνους τους πολιτικούς που έβαλαν την υπογραφή τους, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την επίμαχη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Υπάρχουν προδότες στην κυβέρνηση και πρέπει να φύγουν όλοι».

«Η ψυχή μας πονάει με αυτό που γίνεται» είπε με σπασμένη φωνή η Δήμητρα Μπούρη, η οποία ήρθε στην Αθήνα κάνοντας ταξίδι-αστραπή από το Αίγιο, αδιαφορώντας για την κούραση την οποία θα ένιωθε, καθώς, όπως μας είπε, θα επέστρεφε πίσω την ίδια μέρα. «Είμαστε Ελληνες, δεν είμαστε προδότες. Από πού και ως πού γίνανε οι Σλάβοι Μακεδόνες; Οι Σλάβοι δεν θα γίνουν ποτέ Ελληνες, δεν θα γίνουν ποτέ Μακεδόνες, ό,τι ονόματα και να τους δώσουν» πρόσθεσε εκφράζοντας την αγανάκτησή της. Η κυρία Μπούρη ήρθε στην πρωτεύουσα με ένα από τα συνολικά έξι λεωφορεία που είχε μισθώσει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων για τον σκοπό αυτό, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος. Οπως ανέφερε, συνολικά τα λεωφορεία μετέφεραν περίπου 300 άτομα και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών ήταν νεαρής ηλικίας.

Ούτε η βροχή ούτε τα χημικά που έπεφταν χθες στο Σύνταγμα πτόησαν την Κατερίνα Σερέτη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία ήταν αποφασισμένη να παραμείνει στο συλλαλητήριο για όσο περισσότερη ώρα μπορούσε φωνάζοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. «Ηρθα εδώ γιατί είμαι Ελληνίδα και γιατί είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα μας, για τους αρχαίους προγόνους μας και για το αύριο των παιδιών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γιώτα Φλώρου

Keywords
Τυχαία Θέματα