Στο... τσακ «διαζύγιο» για Φώφη και Σταύρος

Στο... τσακ «διαζύγιο» για Φώφη και Σταύρος19.06.2018Πρόσωπα

Ετοιμο προς... διάλυση δείχνει το Κίνημα Αλλαγής, με το ρήγμα στις σχέσεις Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη να δείχνει αγεφύρωτο

Το θέμα συζητήθηκε χθες το βράδυ σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, με τη συμμετοχή των βουλευτών και των στελεχών του κόμματός του, όπου, μεταξύ άλλων, τέθηκε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής.

Η χθεσινή σύσκεψη

στη Σεβαστουπόλεως πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της διαφοροποίησης των δύο πλευρών στο Σκοπιανό και λίγα 24ωρα μετά τον έντονο διάλογο που φέρεται ότι είχαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία οι επικεφαλής ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Hταν το βράδυ της Παρασκευής όταν η κυρία Γεννηματά κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη, ζητώντας του να συνταχθεί «με τη γραμμή της πλειοψηφίας» του Κινήματος και να μη διαφοροποιηθεί, όπως διαφαινόταν. «Εγώ είμαι το μόνο εκλεγμένο όργανο» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., με τον επικεφαλής του Ποταμιού να απαντά: «Εγώ όμως έχω κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το κόμμα».

Η διάσπαση του Κινήματος φαίνεται πιο πιθανή από κάθε άλλη φορά, με τις δύο πλευρές να έχουν αρχίσει ένα άτυπο «blame game» για το ποιος θα φέρει την ευθύνη για το πιθανό διαζύγιο.
Το Ποτάμι θα λάβει την τελική απόφαση για τις περαιτέρω κινήσεις την 1η Ιουλίου στην Αθήνα, στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων, δηλαδή στελεχών του κόμματος από όλη τη χώρα.

Σε χθεσινή συνέντευξή του, εξάλλου, σε ενημερωτική ιστοσελίδα ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Συζητάμε, προβληματιζόμαστε, προσπαθούμε να δούμε αν όντως αποδίδει η προσπάθειά μας να μπολιάσουμε με φρέσκες ιδέες τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου».

Ξεκαθάρισε δε πως «αν φύγει ο Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πρέπει κανείς να έχει πολλή φαντασία για να συζητά τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Ή έστω τη στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση».

Την ίδια ώρα η Σοσιαλιστική Διεθνής του Γιώργου Παπανδρέου, ενάντια στη γραμμή της Φώφης Γεννηματά, χαιρέτιζε την υπογραφή της συμφωνίας για τα Σκόπια. Μια... ωραία ατμόσφαιρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα