Το παρακράτος δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο!

Το παρακράτος δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο!30.10.2018Παρασκήνιο

► Αποκάλυψη! Φωτό-ντοκουμέντο από το σημείο οπου δολοφονήθηκε ο Κατσιφάς
► Ενας σωρός από πέτρες (!) η μόνη προστασία του. Πώς έγινε «μάχη» εφόσον ήταν (ουσιαστικά) ακάλυπτος;

Θύελλα αντιδράσεων, πολλά ερωτήματα αλλά και διατάραξη των σχέσεων της χώρας μας με την Αλβανία έχει προκαλέσει η δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα -πατέρα ενός 10χρονου κοριτσιού- από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο χωριό Βουλιαράτες, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν

γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Κωνσταντίνος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Οι Αλβανοί αστυνομικοί την κατέβασαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φραστικό επεισόδιο. Ωστόσο, η κίνηση των Αλβανών που εξόργισε τον 35χρονο ήταν ότι του έδειξαν τα όπλα τους. Ο νεαρός πήγε σε έξαλλη κατάσταση στο σπίτι του και πήρε ένα καλάσνικοφ. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην πλατεία του χωριού και πυροβόλησε στον αέρα, με αποτέλεσμα να τον καταδιώξουν οι αστυνομικοί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο εκδοχές για το τι ακολούθησε.

Είτε οι Αλβανοί κομάντος εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 35χρονο και, στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να στήσουν ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε οι σφαίρες του νεαρού τελείωσαν, βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και τον πυροβόλησαν. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Κατσίφας δέχτηκε χαριστική βολή στο κεφάλι από τους Αλβανούς αστυνομικούς, την ώρα που βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος. Εδώ να σημειώσουμε ότι, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, ένας σωρός από πέτρες ήταν η μόνη του προστασία. Πώς έγινε μάχη εφόσον ήταν ουσιαστικά ακάλυπτος;

Κατέθεσαν μήνυση

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά της αλβανικής αστυνομίας ενώ ταυτόχρονα αρνείται να παραλάβει τη σορό του, αναμένοντας να έρθει πραγματογνώμονας από την Αθήνα για να την εξετάσει. Η οικογένεια αναζητεί δικηγόρο από την Αθήνα που θα αναλάβει την υπεράσπισή της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε αλβανικούς στόχους στη χώρα μας (όπως η πρεσβεία της Αλβανίας), ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και οι φυλακές, για να αποφευχθούν επιθέσεις σε βάρος Αλβανών κρατουμένων.

Χθες αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φέρεται ότι διακρίνεται ο Κατσίφας, τη στιγμή που τον καταδιώκουν τα μέλη των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, και προσπαθεί να αποφύγει τα πυρά τους. Εξάλλου, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, υπήρξε η πληροφορία ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί το 2008 στο Χαλάνδρι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

----

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ολο το «σύστημα» επιστρατεύτηκε για να υποβαθμίσει ή να παραποιήσει τη δολοφονία του Ελληνα ομογενούς στην Αλβανία. Ακόμα και η Ελληνική Αστυνομία (!) χρησιμοποιήθηκε. Ασφαλώς ύστερα από τέτοια γεγονότα απαιτείται ψυχραιμία, αλλά αυτή δεν μπορεί να επιβάλλεται με ψέματα και προπαγάνδα. Τέτοιες προσπάθειες έχουν συνήθως το αντίθετο αποτέλεσμα.

Είναι απαράδεκτη η βεβήλωση της μνήμης του νεκρού, τον οποίο πάνε ξαφνικά να μας παρουσιάσουν ως «ημίτρελο» ή παραβατικό. Στον χορό μπήκαν, δυστυχώς, και οι δημοσιογράφοι. Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι στην εποχή μας τίποτα δεν μένει κρυφό;

Δ. Ριζούλης

----

Τον είχαν φακελώσει οι μυστικές υπηρεσίες

Κορυφή του παγόβουνου του αλβανικού εθνικισμού που, όπως αποκαλύπτεται, βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, χαρακτηρίζεται από τους ομογενείς η εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα την 28η Οκτωβρίου από Αλβανούς αστυνομικούς.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Χειμαρριωτών Σπύρος Κούτουλας, το χέρι των αστυνομικών όπλισε η μισαλλοδοξία που τροφοδοτείται νυχθημερόν το τελευταίο διάστημα από μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

«Μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, όλες οι εκπομπές της αλβανικής τηλεόρασης καλλιεργούν ένα κλίμα μίσους κατά της ελληνικής μειονότητας. Πιστεύω πως όλο αυτό συνδέεται με το τραγικό περιστατικό που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Κωνσταντίνος. Πρόκειται για θύμα του αλβανικού παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών» δηλώνει χαρακτηριστικά. Οπως λέει, ο αδικοχαμένος 35χρονος κάθε χρόνο τέτοια ημέρα συμμετείχε στον σημαιοστολισμό του χωριού του, καθώς είχε υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα του, ωστόσο ποτέ οι αστυνομικοί δεν κατέβαζαν τις σημαίες.

«Ποτέ δεν υπήρχαν προβλήματα με την τοπική αστυνομία, που, αν και αποτελείται μόνο από ξένους, σέβεται τον τοπικό πληθυσμό και δεν δημιουργεί κόντρες» σημειώνει, τονίζοντας ότι οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες έστησαν μια πολύ επιτυχημένη προβοκάτσια εις βάρος του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Τον είχαν φακελωμένο και ήξεραν πως θα αντιδράσει».

Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 35χρονος άνδρας έπεσε νεκρός, ο κ. Κούτουλας δίνει τη δική του εκδοχή, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της αλβανικής πλευράς. Οπως λέει, τα χτυπήματα με σφαίρες που δέχθηκε στο στήθος και το κεφάλι δεν επιτυγχάνονται όταν το θύμα βρίσκεται σε άμυνα.

«Τόσο εύστοχα χτυπήματα επιτυγχάνονται μόνο από κοντά και όταν το θύμα δεν ανταποδίδει πυρά. Είναι αδύνατον κάποιος να αμύνεται εναντίον σου και να τον πετύχεις στο στήθος και το κεφάλι» υπογραμμίζει με νόημα και προσθέτει: «Ο Κωνσταντίνος σκοτώθηκε γύρω στις 13.00 την Κυριακή. Μία ώρα αργότερα η αστυνομία πήγε στο σπίτι του δήθεν για να τον ψάξει και χτύπησε τη μητέρα του. Λίγες ώρες μετά τα αλβανικά μέσα μετέδιδαν ότι συνελήφθη και στις 17.00 ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε επειδή αντιστάθηκε. Είναι ξεκάθαρο ότι στήθηκε μια επιχείρηση συγκάλυψης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Χειμαρριωτών, ο ισχυρισμός των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας αλλά και του πρωθυπουργού Εντι Ράμα πως ο θανών ήταν εξτρεμιστής επειδή είχε στην κατοχή του όπλο είναι αβάσιμος, διότι μετά τις ταραχές στην Αλβανία και τη διάλυση των στρατοπέδων το 1997 ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού οπλοφορεί.

«Ενα τέτοιο όπλο ενδεχομένως είχε στο σπίτι του και ο Κωνσταντίνος, το οποίο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πυροβολώντας στον αέρα όταν αλλοεθνείς κατέβασαν την ελληνική σημαία. Η μόνη του λόξα ήταν η αγάπη του για την πατρίδα».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

«Μου το 'φαγαν το παιδί μου οι Αλβανοί τα σκυλιά»

Συγκλονίζει ο ανείπωτος πόνος της μητέρας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών ανδρών των ειδικών δυνάμεων ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όταν ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει ότι άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων δεν δίστασαν να εισβάλουν στο σπίτι της και να τη χτυπήσουν. «Δεν έχω ψυχή, δεν έχω κουράγιο. Γιατί να μου το σκοτώσουν το παιδί μου; Γιατί τον λεβέντη μου; Μας διέλυσαν. Μου το 'φαγαν το παιδί μου οι Αλβανοί τα σκυλιά. Δεν ήθελαν ελληνική μειονότητα. Είχε χαρά το παιδί να στολίσει το σχολειό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για τους ήρωες. Μου το 'φαγαν το παιδάκι μου, τη ζωή μου... Δεν τη θέλω πια τη ζωή μου χωρίς το παιδί μου, χωρίς την ψυχή μου» είπε χαρακτηριστικά η Βασιλεία Κατσίφα χθες στην τηλεόραση του ΑNT1, με την οδύνη από τον χαμό του γιου της να «τσακίζει» τη φωνή της.

«Πώς θα κάνω εγώ κουράγιο; Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου, καρδιά μου, σ’ έφαγαν οι Αλβανοί, ζωή μου» μοιρολογούσε η χαροκαμένη μάνα, σοκαρισμένη ακόμα από την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι της.

Την ίδια στιγμή, όπως κατήγγειλε η ίδια, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από ομογενείς οι οποίοι μίλησαν μαζί της, το μεσημέρι της Κυριακής Αλβανοί κομάντος εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας, το έκαναν άνω κάτω, μπήκαν ακόμα και στο δωμάτιο του γιου της, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα με τα κοντάκια των όπλων τους, η οποία εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το περιστατικό που είχε προηγηθεί!

----

Ανθελληνικό παραλήρημα και χυδαίες προσβολές

Προκλητικός «οχετός» από τον Αρτάν Χότζα μέσω facebook

Το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία εξαιτίας της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα φαίνεται ότι δυναμιτίζει μερίδα του Τύπου της γειτονικής χώρας. Την ίδια στιγμή, έχει ξεσπάσει ένας άτυπος διαδικτυακός πόλεμος στο προφίλ του 35χρονου, με Αλβανούς να προσβάλλουν με χυδαίο τρόπο τη μνήμη του.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το άνευ προηγουμένου ανθελληνικό παραλήρημα του Αλβανού δημοσιογράφου Αρτάν Χότζα. Με έναν προκλητικό οχετό στο facebook ο διάσημος στη χώρα του ερευνητής απειλεί τους Eλληνες πως θα πάθουν τα ίδια με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, αν προσπαθήσουν να υψώσουν ξανά την ελληνική σημαία στη Βόρεια Hπειρο!

Στην ανάρτηση που έκανε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς στους Βουλιαράτες ο Αλβανός δημοσιογράφος εκθειάζει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, υπενθυμίζοντας τη δολοφονία δύο «Αλβανών μαρτύρων», του αξιωματικού Φατμίρ Σέχου και του στρατιώτη Αρσέν Γκίνι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα στις 10 Απριλίου του 1994.

Αμέσως μετά απευθύνεται στους Eλληνες με μία αυστηρή προειδοποίηση: «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρες μας. Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά...» αναφέρει σε προκλητικό ύφος ο Αλβανός δημοσιογράφος.

Την ίδια στιγμή η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει γίνει αφορμή για να ξεσπάσει ελληνοαλβανικός «πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 35χρονου, το προφίλ του κατακλύστηκε από συλλυπητήρια μηνύματα.

Ωστόσο, άρχισαν να καταφθάνουν κατά δεκάδες και τα μηνύματα από Αλβανούς, κυρίως, χρήστες που προσέβαλαν χυδαία τη μνήμη του νεαρού πατριώτη: «Πού είναι ο ήρωάς σας σήμερα; Φυσικά, οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις τον σκότωσαν. Αλβανία για πάντα» αναφέρει σε χλευαστικό τόνο ένα από τα εκατοντάδες αισχρά σχόλια που έχουν αναρτηθεί κάτω από την κεντρική φωτογραφία στο προφίλ του Κωνσταντίνου Κατσίφα και το οποίο συνοδεύεται με αλβανικές σημαίες.

«Πέθανε σαν σκυλί...» αναφέρει άλλο σχόλιο, ενώ περισσεύουν τα εθνικιστικά μηνύματα που προωθούν την προπαγάνδα της «Μεγάλης Αλβανίας».

30.10.2018«Ρεσιτάλ» ενδοτισμού από την απαράδεκτη Ζορμπά

Η υπουργός υιοθέτησε χωρίς ντροπή την αλβανική εκδοχή για τη δολοφονία του 35χρονου Κων. Κατσίφα

Διαβάστε περισσότερα
Keywords
αθηνα, μμε, μισαλλοδοξία, ελλαδα, συλληψεις, παραιτηση λεβεντη, γιου, μνήμη, facebook, συλλυπητήρια, κων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, μνήμη, βιντεο, αλβανια, αστυνομια, γνωμη, γυναικα, μητερα, μμε, σημαιες, τηλεοραση, φωτογραφιες, φωτογραφια, φωτο, ψεματα, ωρα, αγαπη, αλβανοι, αλβανικα, αμυνα, αφορμη, βορεια, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γιου, διαστημα, δυστυχως, δικη, εγινε, εδαφος, ειπε, υπαρχει, ελληνικη αστυνομια, εποχη, ερχονται, ζωη, ζωη μου, ιδια, υπηρεσιες, υπηρχαν, ηρωες, υφος, κινηση, κλιμα, μηνυματα, μισαλλοδοξία, μηνυση, μυστικα, νοημα, ντροπη, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδι, προβληματα, ψυχη, συνεχεια, συλλυπητήρια, σκυλια, σπιτι, σχολειο, σχολια, υπουργειο εξωτερικων, φυσικα, φωνη, φορα, χερι, χαλανδρι, χοτζα, χυδαιο, χαρα, ψυχραιμια, οδυνη, κωνσταντινος, ωρες, αλβανος, ανω κατω, δωματιο, ειδικες δυναμεις, εκπομπες, φυλακες, ηρωας, χωρα, υπουργειο, καρδια, κωνσταντινου, κων, κυριακη, νεκροταφειο, πηγες, πληροφοριες, σημαια, σπυρος
Τυχαία Θέματα