«Στενοχωριέμαι» είπε θρασύτατα ο Κ. Σημίτης για τον Γιάννο

«Στενοχωριέμαι» είπε θρασύτατα ο Κ. Σημίτης για τον Γιάννο30.10.2018Πρόσωπα

Εβγαλε την «ουρά» του απέξω και για τον Γιάννο • «Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι» είπε ο Κώστας Σημίτης για τις μίζες. Απίθανα πράγματα από Γιαννακοπούλου

Και ξάφνου, ο Κώστας Σημίτης μίλησε! Οχι για να μας πει αυτή τη φορά πόσο εκσυγχρονιστής ήταν και ότι

θα περάσει στην Ιστορία ως ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, αλλά για να βγάλει, ως συνήθως, την ουρά του απέξω. Δεν είχε δε το θάρρος να το πράξει δημόσια, αλλά μέσω εκπροσώπου, και μάλιστα άλλου κόμματος.

Ο λόγος για τον Γ. Αμυρά, βουλευτή του Ποταμιού, που φλερτάρει τον τελευταίο καιρό με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Αμυράς, μιλώντας στο News 247, αποφάσισε να γίνει ο... κομιστής των απόψεων του πρώην πρωθυπουργού. Οπως ισχυρίστηκε, είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Κ. Σημίτη στο περιστύλιο της Βουλής.

«Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι» απάντησε στην ερώτησή του πώς βλέπει τις αποκαλύψεις για τους πρώην υπουργούς του που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Με τη δήλωσή του αυτή, ο Κώστας Σημίτης δεν έχει καταλάβει τις τεράστιες ευθύνες που είχε και έχει για όσα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας του.

Και μπορεί στην περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου να είχε... ελαφρυντικά, αλλά σε αυτήν του «κολλητού» του Γιάννου Παπαντωνίου τα πράγματα δεν ξεκαθαρίζουν τόσο απλά, με μια «στενοχώρια». Ο Κώστας Σημίτης και ο Γιάννος Παπαντωνίου διαχειρίστηκαν, πλην των άλλων, την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, αλλά είχαν τεράστιες ευθύνες και για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που ήταν η «φούσκα» του Χρηματιστηρίου.

Εν τω μεταξύ, απίθανα πράγματα είπε στην κυριακάτικη εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως» η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο Ακης και ο Γιάννος, και ότι όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν τι... πρεσβεύει το Κίνημα! Για να προσθέσει την κορυφαία ανοησία: «Θα καταδικάσουμε την καλύτερη περίοδο της πατρίδας μας επί Σημίτη για λίγους που έβαλαν το χέρι στο μέλι; Εξάλλου, και σε άλλα κόμματα υπάρχουν απατεώνες...»

----

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ο... ακαταλληλότερος

Τα... παπαγαλάκια του Σημιτιστάν, που επιτίθενται κατά καιρούς στον Κώστα Καραμανλή ευρισκόμενα σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχουν πει μέχρι τώρα λέξη για την αφωνία του... μεγάλου τιμονιέρη τους σχετικά με όσα έπραξαν ο Γιάννος και τα... εν σοσιαλισμώ αδέλφια του. Το μόνο που ψέλλισε, και μάλιστα στα κρυφά, ήταν ένα... «στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι». Λάθος, κ. Σημίτη. Εσύ ήσουν απαράδεκτος, που ήσουν πρωθυπουργός αυτής της χώρας και έκανες τον τροχονόμο στις μίζες των υπουργών σου. Τελικά, δεν ήσουν ο... καταλληλότερος, όπως σε παρουσίαζαν τα λιβανιστήρια σου, αλλά ο πιο ακατάλληλος πρωθυπουργός αυτής της έρμης πατρίδας.

Νίκος Ελευθερόγλου

Keywords
Τυχαία Θέματα