Το μεγάλο (διεθνές) στοίχημα της ΔΕΘ

Το μεγάλο (διεθνές) στοίχημα της ΔΕΘ19.08.2018

Η φετινή (83η) διοργάνωση θα έχει τους περισσότερους ξένους εκθέτες των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τους διοργανωτές, που «ποντάρουν» πολλά στην Αμερική

Ενα μεγάλο στοίχημα βάζει φέτος η 83η ΔΕΘ, που με την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας και την έλευση 52 αμερικανικών εταιριών-κολοσσών ανεβάζει τον πήχη, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον διεθνή

χαρακτήρα της. Μάλιστα, η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo εκτιμά ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι η πιο διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών και η μεγαλύτερη της δεκαετίας. Ηδη τα μεγέθη δείχνουν πως η αισιοδοξία αυτή δεν είναι υπερβολική.

Με περισσότερους από 1.500 εκθέτες και πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου, στεγασμένου και υπαίθριου, η 83η ΔΕΘ αναμένεται να κάνει ένα δυναμικό ντεμπούτο στις 8 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξώντας να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου έως τις 16 Σεπτεμβρίου και να υπερβεί τα περσινά επίπεδα επισκεψιμότητας.
Η Γενική Εκθεση, «ναυαρχίδα» των διοργανώσεων της ΔΕΘ-Helexpo, δίνει τον τόνο της πορείας του εκθεσιακού φορέα, ο οποίος κατάφερε σε μια εξαετία να αυξήσει κατά 168% τις ημέρες λειτουργίας του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε οκτώ νέες εκθέσεις και θεματικά αφιερώματα στις διοργανώσεις του, ενώ προβλέπει για το 2018 πως ο αριθμός των επισκεπτών σε όλες του τις δράσεις θα φτάσει τα 1.000.000 άτομα, έναντι 500.000 το 2011.

Φέτος η 83η ΔΕΘ έχει ως βασικά χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, τον διεθνή «αέρα», την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ψυχαγωγία. Μπορεί στο μυαλό των Θεσσαλονικέων η Εκθεση να είναι ταυτισμένη με μια μεγάλη γιορτή που φωτίζει το κέντρο της πόλης για εννέα μέρες, όμως φέτος ο στόχος είναι η διοργάνωση να πάει ένα βήμα παραπέρα. Είναι ενδεικτικό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο περίπτερο 13, 52, αμερικανικές εταιρίες-κολοσσούς, κυρίως του τεχνολογικού κλάδου, που θα παρουσιάσουν τα σύγχρονα επιτεύγματά τους και την τεχνολογική πρόοδο της αμερικανικής οικονομίας. Από τη Microsoft, την Google και τη Hewlett Packard, μέχρι τη Cisco και την Coca-Cola, η αμερικανική επιχειρηματική παρουσία θα είναι ιδιαίτερα δυναμική και υπόσχεται να εντυπωσιάσει. Δεν θα είναι δε λίγες και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν την αμερικανική συμμετοχή.

Πέραν όμως της αμερικανικής παρουσίας, συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22, έναντι 18 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει αυξηθεί κατά 40% ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν. Μάλιστα, πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, στην οποία θα είναι τιμώμενη χώρα.

Με μεγάλη συμμετοχή έρχεται και η Κίνα, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.
Δεν είναι όμως μόνο οι ξένες επιχειρήσεις που θα δώσουν δυναμικό «παρών» στη φετινή διοργάνωση.

Σύσσωμο το ελληνικό επιχειρείν θα βρεθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας να δείξει πως όχι μόνο αντέχει, αλλά και αναπτύσσεται. Ετσι, στο περίπτερο 12 θα φιλοξενηθούν 100 ελληνικές start-ups, που θα αναδείξουν το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, σε μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Παρούσα θα είναι και η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με όλα τα επιμελητήρια της χώρας να στεγάζονται σε δύο περίπτερα και την ελληνική επιχειρηματικότητα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές.

Θεματικά αφιερώματα και δυνατές μουσικές εκδηλώσεις

«Η 83η ΔΕΘ θα συνδυάσει φέτος αρμονικά τη διεθνοποίηση, το επιχειρείν και την καινοτομία, χωρίς όμως να υστερεί στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ετσι, παράλληλα με το επιχειρηματικό κομμάτι, θα αναπτυχθούν θεματικά αφιερώματα που θα καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια, μέχρι την ομορφιά, τη γαστρονομία και το e-gaming, και θα «υποδέχονται» τους επισκέπτες με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των music events της 83ης ΔΕΘ, με μεγάλα ονόματα και μία συναυλία κάθε μέρα, την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν με το εισιτήριο εισόδου στην Εκθεση. Μάλιστα, η φετινή ΔΕΘ επιφυλάσσει και μια μεγάλη έκπληξη, αφού φέρνει στη σκηνή των music events το «Blues Brothers Approved Show», απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι και η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.

Το μουσικό μενού περιλαμβάνει τις Μέλιsses, τον Βασίλη Καρρά, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση, τη Γιώτα Νέγκα και τον Μίλτο Πασχαλίδη, την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Κωνσταντίνο Αργυρό, την Αννα Βίσση, τους Onirama, την Ελένη Φουρέιρα και το «The Blues Brothers Approved Show».

Keywords
Τυχαία Θέματα