Το χιόνι «έθαψε» τα Γρεβενά

Το χιόνι «έθαψε» τα Γρεβενά11.01.2019Ρεπορτάζ

Κάτω από το χιόνι θάφτηκε ολόκληρος ο νομός Γρεβενών το βράδυ της Τετάρτης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που σε ορισμένες περιοχές έφταναν τους -25 βαθμούς Κελσίου...

... σε συνδυασμό με την πυκνή χιονόπτωση, προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης, οι οποίοι ζητούν να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού το κόστος για την απομάκρυνση του πάγου από τους δρόμους και την αποκατάσταση των ζημιών δεν δύνανται να το πληρώσουν οι τοπικοί κορβανάδες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη που μίλησε στη «δημοκρατία»,

54 μηχανήματα (δημοτικά και ιδιωτικά που μισθώθηκαν) δούλευαν περισσότερες από 24 ώρες στο φουλ. «Μέλημά μας και το καταφέραμε ήταν να κρατηθούν οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί» λέει ο κ. Δασταμάνης. Τα χιόνια, που μέσα στο κέντρο των Γρεβενών έφτασαν τους 80 πόντους και σε απομακρυσμένα χωριά το 1,5 μέτρο, δημιούργησαν προβλήματα στην ύδρευση οικισμών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η... λυπητερή του χιονιά ανέρχεται σε 600.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος διέθεσε συνολικά 15 οχήματα για τον καθαρισμό των δρόμων. Μέσω της «δημοκρατίας» ζητεί από την Πολιτεία να μεριμνήσει να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχασαν εισόδημα και κοπάδια.

Ολόκληρη η κοινότητα Οινόη του Δήμου Κοζάνης σηκώθηκε στο πόδι στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης, εξαιτίας του εκκωφαντικού κρότου που ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, όταν κεραυνός έπεσε πάνω σε λέβητα σπιτιού και προκάλεσε έκρηξη. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Βαγγ. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα