Το χαστούκι Κεδίκογλου στον Στρατή Κόρακα!

Το χαστούκι Κεδίκογλου στον Στρατή Κόρακα! 16.10.2018Παρασκήνιο

Οταν ο Ευβοιώτης πολιτικός (το μακρινό 1993) παράτησε το βήμα και όρμησε στον βουλευτή του ΚΚΕ

Το αλήστου μνήμης χαστούκι του Βασίλη Κεδίκογλου στον Στρατή Κόρακα είναι μια σκηνή που το χρονοντούλαπο της Ιστορίας δεν κατάφερε να εξαφανίσει από το μυαλό των Ελλήνων.

Ο εκρηκτικός πολιτικός, πατέρας του νυν «γαλάζιου» βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου και πρώην κορυφαίο στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,

παρά τη μακρά κοινοβουλευτική θητεία του, δεν κρατήθηκε και... όρμησε στον συνάδελφό του από το ΚΚΕ, έπειτα από αιχμηρό σχόλιό του.

Το μακρινό 1993, ο Ευβοιώτης πολιτικός αγόρευε υπέρ νομοθετικής ρύθμισης για την επαναφορά στο στράτευμα απόστρατων αξιωματικών, όταν ο Στρατής Κόρακας τον ρώτησε «μήπως έχεις κανέναν δικό σου συνταγματάρχη να βολέψεις;». Αυτό ήταν αρκετό για να εξοργιστεί ο κ. Κεδίκογλου, να παρατήσει το βήμα και να επιτεθεί στον συνάδελφό του, χαστουκίζοντάς τον με δύναμη! Εμβρόντητοι παρακολουθούσαν την -πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα- σκηνή δεκάδες βουλευτές, που μετά το αρχικό σοκ έσπευσαν να χωρίσουν τους δύο άνδρες. Χωρίς την παρέμβασή τους κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Την επίθεση του θερμόαιμου Κεδίκογλου αποδοκίμασαν όλα τα κόμματα, και η αντιπολίτευση αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που τόνισε, σε ανακοίνωσή της, ότι τέτοια περιστατικά «δεν μπορούν να δικαιολογηθούν», κάνοντας πάντως λόγο για «στιγμιαία απώλεια του αυτοελέγχου του βουλευτή». Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Κεδίκογλου έστρεφε πάνω του όλα τα φλας, αφού ήταν γνωστή η ροπή του σε κάθε λογής πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδίως με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Γιαννόπουλο.

Σε πλήρη ρήξη είχε έρθει πολλάκις και με άλλα σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως και με τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη. Αλλωστε, ο τελευταίος τον διέγραψε δύο φορές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μία τον Δεκέμβριο του 1997, επειδή καταψήφισε τον Προϋπολογισμό, και μία τον Σεπτέμβριο του 2000, ύστερα από συνεχείς καβγάδες με συναδέλφους του βουλευτές, αλλά και επειδή αποκάλεσε «Σαλώμη» τον βουλευτή Επικρατείας Παρασκευά Αυγερινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα