Το Χάρβαρντ «ανακάλυψε» εξωγήινο σκάφος!

Το Χάρβαρντ «ανακάλυψε» εξωγήινο σκάφος!07.11.2018Ειδήσεις

Εντοπίστηκε το 2017, είχε σχήμα... πούρου

Μια σχεδόν σοκαριστική πρόταση διατύπωσαν οι αστρονόμοι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σχετικά με το μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα πούρου που είχε εντοπιστεί το 2017 στο ηλιακό μας σύστημα. «Ο Oumuamua (σ.σ.: όπως ονόμασαν το αντικείμενο οι ερευνητές) μπορεί να είναι ένας επιχειρησιακός ιχνηλάτης, που αποστέλλεται σκόπιμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό» αναφέρεται στη μελέτη, η οποία υποβλήθηκε στο «Astrophysical Journal Letters».

Αυτό που πιστεύουν

κοινώς είναι ότι πρόκειται για ένα διαστημικό σκάφος που εστάλη για να ερευνήσει τη Γη. «Oumuamua» σημαίνει στα χαβανέζικα «αγγελιοφόρος από το παρελθόν» και, για λόγους ευνόητους, οι επιστήμονες συμφώνησαν πως το όνομα ταιριάζει στο αντικείμενο, που έγινε αντιληπτό τον Οκτώβριο του 2017 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1, στη Χαβάη. Οι επιστήμονες το είχαν κατατάξει στους κομήτες και εν συνεχεία στους αστεροειδείς, πριν το θεωρήσουν το πρώτο τού είδους του - μια νέα κατηγορία «διαστρικών αντικειμένων».

Οι έρευνες

Τώρα, οι ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ αναδεικνύουν την πιθανότητα αυτό το απροσδιόριστο αντικείμενο, που ταξιδεύει με ταχύτητα 196.000 μίλια/ώρα, να έχει «τεχνητή προέλευση». Την πρότασή τους τη βάσισαν στην υπερβολική επιτάχυνση του αντικειμένου, που τελικά εξήλθε από το ηλιακό μας σύστημα τον Ιανουάριο του 2018.
«Λαμβάνοντας υπόψη μια τεχνητή προέλευση, μια πιθανότητα είναι ότι το Oumuamua είναι ένα ελαφρύ ιστιοφόρο, που επιπλέει στο Διάστημα ως ένα απόβλητο από έναν προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό» ανέφεραν στην εισήγησή τους οι συγγραφείς της μελέτης, δηλώνοντας πολύ τυχεροί που το τηλεσκόπιο κοίταζε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα