Το 50% των Γερμανών ζητά εδώ και τώρα κάλπες

Το 50% των Γερμανών ζητά εδώ και τώρα κάλπες05.11.2018Ειδήσεις

Δεύτερη δύναμη με 24% οι Πράσινοι!

Την «ανάσα» των Πρασίνων αισθάνονται πλέον οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές της Γερμανίας, καθώς, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, με ποσοστό 24% οι Πράσινοι αναδεικνύονται σε δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα, με διαφορά μόλις τριών μονάδων από το πρώτο κόμμα (CDU/CSU), που συγκεντρώνει 27%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση,

που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) «συγκατοικούν» στην τρίτη θέση, με ποσοστό 13%, ενώ ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Αριστερά με 9%. Αυτό σημαίνει ότι, αν η χώρα προχωρούσε σε πρόωρες εκλογές, κάτι που φαίνεται να αποζητά ένας στους δύο Γερμανούς ψηφοφόρους, θα ζούσε εκ νέου μια μεγάλη περιπέτεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς CDU/CSU και SPD συγκεντρώνουν μαζί μόλις 40%.

Στη Βαυαρία

Μικρής διάρκειας ήταν η «περιπέτεια» σχηματισμού κυβέρνησης στη Βαυαρία. Τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές οι Χριστιανοκοινωνιστές κατέληξαν σε συμφωνία με τους συντηρητικούς Ελεύθερους Ψηφοφόρους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Η ιδέα των πρόωρων εκλογών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση της Emnid για την «Bild am Sonntag» εμφανίζει ποσοστό 68% των Γερμανών ικανοποιημένο από την απόφαση της Μέρκελ να αποχωρήσει από την ηγεσία του CDU, αλλά και αντίστοιχο ποσοστό (60%) να επιθυμεί την ίδια τύχη για τον Ζέεχοφερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα