Τηλεφωνική διαβεβαίωση Τσίπρα σε Ζάεφ ότι μένει προσηλωμένος στο «deal»

Τηλεφωνική διαβεβαίωση Τσίπρα σε Ζάεφ ότι μένει προσηλωμένος στο «deal»19.10.2018Παρασκήνιο

Μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να διαβεβαιώσει τον Σκοπιανό πρωθυπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Ελληνας

πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Ζόραν Ζάεφ και οι δυο τους έκαναν μια συζήτηση για τις πολιτικές στην Ελλάδα και τον «πόλεμο» στη Βουλή των Σκοπίων για την εξασφάλιση των 80 βουλευτών με στόχο τη συνταγματική αναθεώρηση. «Με τον Τσίπρα παραμένουμε αφοσιωμένοι στις προοπτικές των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος χθες στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Ζάεφ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην ελληνική κυβέρνηση και τον διαβεβαίωσε πως παραμένει προσηλωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είμαι ικανοποιημένος για την πλήρη αφοσίωση της Ελλάδας στη συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά και έστειλε παράλληλα μήνυμα στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές στη σημερινή ψηφοφορία.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και ανέφερε ότι η συμφωνία που συνομολόγησαν πριν από 27 χρόνια θεωρούνταν αδιανόητη. «Υστερα από μήνες συνεχούς επικοινωνίας γίναμε πραγματικοί φίλοι. […] Φέραμε τις δύο χώρες πιο κοντά και συνομολογήσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, χτίζοντας μια γέφυρα φιλίας και αποδεικνύοντας πως η περιοχή μας μπορεί να επιλύσει διαμάχες και να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα