Θα τους μαζέψουν, επιτέλους; Χτύπησε και τον Ομιλο Μυτιληναίου ο Ρουβίκωνας

Θα τους μαζέψουν, επιτέλους; Χτύπησε και τον Ομιλο Μυτιληναίου ο Ρουβίκωνας27.08.2018Παρασκήνιο

Στόχος της θρασύτατης επίθεσης (αυτή τη φορά) τα γραφεία του Ομίλου Μυτιληναίος στο Μαρούσι

Θα σταματήσει κανείς, άραγε, την ανεξέλεγκτη δράση των μελών του Ρουβίκωνα, που κάνουν «παρεμβάσεις» στο όνομα του ακτιβισμού και σχεδόν ποτέ δεν συλλαμβάνονται; Χθες, στις 6 τα ξημερώματα, οι αναρχικοί πραγματοποίησαν ακόμα μία καταδρομική επίθεση, η οποία είχε ως στόχο τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου

Μυτιληναίος, που βρίσκονται στο Μαρούσι. «Οπλισμένα» με σφυριά και βαριοπούλες, τα μέλη της ομάδας έσπασαν μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια προσπάθησαν να σπάσουν και τα τζάμια στην κεντρική είσοδο των γραφείων. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και αποχώρησαν, προκαλώντας σημαντικές φθορές.

Οπως κάνουν κάθε φορά μετά τα χτυπήματά τους, οι αναρχικοί ανάρτησαν ανακοίνωση για το περιστατικό σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ «ανέβασαν» και βίντεο από τη δράση τους.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο Ομιλος Μυτιληναίου δεν ακολουθεί τις πρακτικές των άλλων επιχειρήσεων, οι οποίες με δουλειές του αέρα έχτισαν τα επιχειρηματικά τζάκια, ωστόσο, επειδή κινείται στον χώρο της βαριάς βιομηχανίας, βλάπτει το περιβάλλον». Παράλληλα, τονίζουν ότι «την τελευταία δεκαετία, ο όμιλος κατάφερε, εν μέσω της κρίσης που κατέστρεψε οικονομικά εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα και ώθησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση και την απόγνωση, να μεγαλουργήσει».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Αυγούστου ο Ρουβίκωνας είχε εισβάλει στην πρεσβεία της Αυστρίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και μέλη του πέταξαν τρικάκια, ως αντίδραση στην ψήφιση από τη Βουλή της Αυστρίας του νόμου που προβλέπει τη 12ωρη εβδομαδιαία απασχόληση.

Μία ημέρα μετά, φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα προειδοποίησε για περαιτέρω «παρεμβάσεις», που «θα διασύρουν υπηρεσίες και θα εκθέσουν υπουργεία». Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για την τελευταία δράση του Ρουβίκωνα -αλλά και για το τραγικό επεισόδιο στου Φιλοπάππου- εξέδωσε χθες το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι η εγκληματικότητα δεν έχει δεξιό ή αριστερό πρόσημο. Για όσο χρόνο απομένει μέχρι τις εκλογές, αφήστε έστω την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της» αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα