Τεράστια γκάφα και σε χάρτη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τεράστια γκάφα και σε χάρτη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας26.11.2018Παρασκήνιο

Ντροπή! Η υπηρεσία ακίνητης περιουσίας εμφανίζει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»

Ως «Μακεδονία» εμφανίζει την ΠΓΔΜ χάρτης που φιλοξενείται σε ιστοσελίδα υπηρεσίας του υπουργείου Αμυνας. Πρόκειται για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), το «ΤΑΙΠΕΔ» δηλαδή του υπουργείου Αμυνας. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της ΥΠΑΑΠΕΔ, στην οποία

παρουσιάζονται τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο συνοδεύονται από χάρτη για τον εντοπισμό τους από τους υποψήφιους επενδυτές με τον τίτλο «χάρτης χαρτοφυλακίου». Στον χάρτη αυτόν της ντροπής βόρεια της Θεσσαλονίκης η περιοχή των Σκοπίων αναγράφεται ως «Μακεδονία» και σε παρένθεση υπάρχει το ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας αρκείται μόνο να επεξηγεί με σημείωμα κάτω από αυτόν τον κατάπτυστο χάρτη ότι για τις ονομασίες και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι τα Σκόπια εμφανίζονται ως... Μακεδονία την ευθύνη φέρει η Google. Στο σημείωμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η ονομασία “Μακεδονία” που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στον χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc., ιδιοκτήτη της εφαρμογής χαρτών Google Maps», ενώ συμπληρώνεται ακόμη ότι «η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)».

Σημειώνεται ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό κρούσμα αυτού του είδους. Ηδη έχει διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια του σώματος για το 2019 έχει εκτυπωθεί χάρτης που αναφέρει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα στην Κύπρο ως «Βόρεια Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα