Ο Πρετεντέρης έχει ξεμείνει στο... Mega

Ο Πρετεντέρης έχει ξεμείνει στο... Mega26.11.2018Πρόσωπα

Ρωτούν κάποιοι γιατί έκλεισε το Mega. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του, αλλά...

... πριν από αυτούς το είχε εγκαταλείψει ο κόσμος, αηδιασμένος από τη συστηματική πλύση εγκεφάλου στα χρόνια των Μνημονίων. Το Μega ήταν το κανάλι της εργολαβικής διαπλοκής με το Δημόσιο, της «πολιτικής ορθότητας» του Σημίτη, του «μονόδρομου των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων», του «δίκιου των δανειστών» και της συστηματικής καθεστωτικής προπαγάνδας

που, όποτε χρειαζόταν, έβαζε και καμιά είδηση... κάτω από το μαξιλάρι. Γι' αυτό ο κόσμος εγκατέλειψε την «ενημέρωση» και κατέληξε να βλέπει τα σίριαλ.

Το Mega, λοιπόν, έκλεισε, αλλά ένας από τους κύριους υπαιτίους του ενημερωτικού ναυαγίου του έχει ξεμείνει στη... ναυαρχίδα του πάλαι ποτέ κραταιού συγκροτήματος Λαμπράκη (νυν Μαρινάκη), ενώ επιμένει να «πυροβολεί» και από ραδιόφωνο άλλου συγκροτήματος σε προσωπική εκπομπή με περιορισμένη ακροαματικότητα. Eκει αναπτύσσει «πολιτικούς προβληματισμούς» στην παλιά λογική του Mega και προ ημερών βρέθηκε να καταφέρεται εναντίον εταιρίας δημοσκοπήσεων (Pulse), επειδή κρατά «σταθερή και παγιωμένη» τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

«Μα δεν αλλάζει τίποτα σε αυτόν τον τόπο; Τα ίδια με κρύο, τα ίδια με ζέστη;» ανέκραζε συγχυσμένος, φτάνοντας στο σημείο να υπονοήσει ότι η εταιρία «σερβίρει» την ίδια μπαγιάτικη δημοσκόπηση κάθε φορά!

Η αγανάκτηση του κ. Πρετεντέρη προκύπτει από τον συλλογισμό ότι «με όλα όσα έχουν συμβεί» η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έπρεπε να έχει μεγιστοποιηθεί. Το πρόβλημα είναι όμως ότι μάλλον ο «έγκυρος» αρθρογράφος δεν ζητάει να ενημερωθεί ούτε για τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα του, η τελευταία εκ των οποίων έδειξε διαφορά 8,3 μονάδων Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αριθμοί

Για να τον βοηθήσουμε λίγο στους προβληματισμούς του και στη γνώση των Μαθηματικών, στην οποία δεν φαίνεται επαρκής, του λέμε ότι κάνει λάθος που θεωρεί την εικόνα «σταθερή και αμετακίνητη». Ισως να θόλωσαν τα μάτια του και να του φάνηκε σαν να μην αλλάζει τίποτα. Ελα όμως που αλλάζει! Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Pulse, Ιούνιος 2018: 11,5%, Pulse, Οκτώβριος 2018 10%, Pulse, Νοέμβριος 2018 9%. Αντιστοίχως, η «δική» τους Metron Analysis: Ιούνιος 10,1%, Σεπτέμβριος 8,7%, Νοέμβριος 8,3% (χωρίς αναγωγή)!

Σας φαίνονται ίδια και απαράλλαχτα όλα αυτά, όπως στον στυλοβάτη της ενημέρωσης του Mega; Λοιπόν, αγαπητέ Γιαννάκη, κάτι αλλάζει, αλλά όχι αυτό που φαντάζεσαι εσύ. Και θα συνεχίσει να αλλάζει, όσο εσύ ειδικά συνεχίζεις να το υποστηρίζεις και προσπαθείς να το επιβάλεις. Τα ίδια ακριβώς πάθαινες και στο κανάλι, στηρίζοντας τον Γιωργάκη και μετά τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά και το «ναι» στο δημοψήφισμα. Είναι ανάγκη τώρα να χαντακώσεις και τον Κυριάκο;

Keywords
Τυχαία Θέματα