ΣΥΡΙΖΑ: Πάλι... μνημονιακό «μασάζ»

ΣΥΡΙΖΑ: Πάλι... μνημονιακό «μασάζ»10.01.2018ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν χθες από τον Τσακαλώτο για το πολυνομοσχέδιο, εκφράζοντας μόνο χαλαρές ενστάσεις

Στο ίδιο έργο πρωταγωνιστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δέχτηκαν χθες πειθήνια ακόμη ένα... μνημονιακό «μασάζ» από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (φωτό), εκφράζοντας και πάλι μόνο χαλαρές ενστάσεις με αφορμή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Χωρίς «αγωνιστικές» εξάρσεις -ως είθισται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-, οι κυβερνητικοί βουλευτές άκουσαν τον υπουργό Οικονομικών να «χρυσώνει κι αυτό το χάπι», που θα κοστίσει, όμως, πολύ ακριβά στους δοκιμαζόμενους από την οκταετή λιτότητα Ελληνες, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι είναι το «πρώτο νομοσχέδιο στο οποίο υπερτερούν τα θετικά έναντι των αρνητικών» .

Οπως ανέφερε ο υπουργός, εκτός από τον ενιαίο φορέα που συστήνεται για το Κτηματολόγιο, στα θετικά είναι η αύξηση που προβλέπει ο Προϋπολογισμός για τα επιδόματα, σχετικά με τα οποία, όπως τόνισε, ευνοούνται οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά, ενώ στους τρίτεκνους και τους πολυτέκνους γίνεται... εξορθολογισμός. Μιλώντας μάλιστα σε δημοσιογράφους, αστειεύτηκε λέγοντας ότι και εκείνος είναι τρίτεκνος. «Και εγώ τρίτεκνος είμαι» είπε χαρακτηριστικά.

Κινούμενος στη γραμμή των «53+», ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να οικειοποιηθεί τη διάταξη που αφορά την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων στην προκήρυξη απεργιών και, βεβαίως, τους πλειστηριασμούς, δύο από τα μεγάλα «αγκάθια» που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο. «Δεν ήταν επιλογή μας να περάσουμε διάταξη για το 50+1 στην προκήρυξη των απεργιών» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος με απολογητικό ύφος, στον απόηχο της εισβολής του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Τα δύο αυτά ζητήματα συνεχίζουν να αποτελούν σημεία τριβής στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη, όπως ο Νίκος Φίλης και άλλοι, εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους, χωρίς, πάντως, να απειλείται το αρραγές στην επερχόμενη ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα